ყველა დიასახლისი სახლში ტორტის მომზადებას ვერ ბედავს. მზა დესერტის ყიდვა უფრო მარტივია, მაგრამ ისეთი გემრიელი ვერ იქნება, როგორც სიყვარულით გაკეთებული. გარდა ამისა, კერძების მომზადება სულიერი დასვენების ერთ–ერთი მეთოდია. მზა საკონდიტრო შედევრზე ყურება და ოჯახის წევრებისა და სტუმრებისგან აღფრთოვანებული კომპლიმენტების მიღება სასიამოვნოა. გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ ატმის ტორტი. დესერტი, რომელიც აპლოდისმენტებს იმსახურებს.
მრავალფენიანი ტორტი ატმით და კრემით მარტივი დესერტი არაა, მაგრამ ყველაფერი გამოგივათ, არ იდარდოთ. წესები და ინგრედიენტების პროპორციები მკაცრად დაიცავით. მომზადების აქტიური დრო ცოტაა, მაგრამ შედეგი საოცარია. ასეთი ტორტი წვეულებაზე შეგიძლიათ მოამზადოთ.
როგორ მოვამზადოთ მორთული ბისკვიტის ტორტი ატმით და კრემით
მზა ტორტი დაკონსერვებული ატმით ძალიან ნაზი, მორთული (განსაკუთრებით გაჭრილი) გამოდის. ტკბილი კრემი, ჰაეროვანი ბისკვიტი და რბილი ატამი საოცარ ტანდემს ქმნის და ყველას ამ დესერტის ფანად აქცევს.
ინგრედიენტები:
- 4 კვერცხი
- 1 ჩ/კ ვანილი
- 25 გ სახამებელი
- 160 მლ რძე
- 220 გ ხაჭო
- 600 მლ ნაღები
- 3 დაკონსერვებული ატამი
- 1 ს/კ შაქრის ფხვნილი
- მწიკვი მარილი
- 310 გ შაქარი
- 120 გ ხორბლის ფქვილი
- 15 მლ მზესუმზირის ზეთი
- 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
- 220 გ იოგურტი
- 18 გ ჟელატინი
- 200 მლ ატმის სიროფი
- პიტნა გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. კვერცხი, 130 გ შაქარი, ვანილი და მარილი 10-13 წუთით ათქვიფეთ. თანდათან მიქსერის სიჩქარე გაზარდეთ.
2. ფქვილი, გამაფხვიერებელი და სახამებელი აურიეთ. პორციებად მშრალი ინგრედიენტები კვერცხის მასას დაუმატეთ. სპატულით აურიეთ.
3. 40 მლ რძე და კარაქი აურიეთ და ცომს ჩაასხით. ფრთხილად აურიეთ.
4. მრგვალი ფორმის (22-23 სმ) ძირში საცხობი ქაღალდი ჩააფინეთ, ცომი ჩაასხით. 170 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 45 წუთით აცხვეთ. ცივი ბისკვიტი პარკში გაახვიეთ და 2 საათით მაცივარში შეინახეთ. ამის შემდეგ ბისკვიტი 3 ფენად გაჭერით.
5. ბისკვიტის ქვედა ფენა კონსერვიდან ატმის სიროფით გაჟღინთეთ. ფორმაში ტორტის აწყობა უფრო მოსახერხებელია. 2 დაკონსერვებული ატამი კუბებად დაჭერით.
6. ჟელატინს დარჩენილი რძე დაასხით და გასივებამდე გააჩერეთ.
7. ხაჭო, იოგურტი და დარჩენილი შაქარი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.
8. 300 მლ ცივი ნაღები 2–3 წუთით ათქვიფეთ, სანამ ფორმას არ შეიკავებს.
9. ჟელატინის ნარევი მიკროტალღურში ან ქურაზე გათხელებამდე გაადნეთ. 3–4 კოვზი ხაჭოს მასა დაუმატეთ და კარგად აურიეთ, შემდეგ კრემში ჩაასხით. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე სწრაფად აურიეთ.
10. კრემს ათქვეფილი ნაღები ნაწილ–ნაწილ დაუმატეთ, მუდმივად აურიეთ.
11. კრემის ნარევი ბისკვიტის ქვედა ფენას თანაბრად წაუსვით. ზემოდან დაჭრილი ატმის ნახევარი მოაყარეთ.
12. სიროფით გაჟღენთილი მეორე ფენა დააფარეთ. კრემის მეორე ნახევარი წაუსვით და ატამი დააწყვეთ.
13. ტორტს ბისკვიტის მესამე ფენა დააფარეთ. გაჟღინთეთ და პარკი დააფარეთ. მინიმუმ 4 საათით ან მთელი ღამე მაცივარში გააჩერეთ.
14. დარჩენილი ნაღები და შაქრის ფხვნილი ათქვიფეთ. მზა კრემით ტორტის ზედა ნაწილი და გვერდები დაფარეთ. დესერტი დარჩენილი ატმით და პიტნით გააფორმეთ.
ტორტი ატმით და ხაჭოს კრემით გემრიელი და ლამაზი რომ გამოვიდეს, ცივი ცხიმიანი ნაღები გამოიყენეთ. ასე სქელ კრემს მიიღებთ, რომელიც ფორმას ინარჩუნებს. გაფორმების შემდეგ ტორტი ცოტა ხნით მაცივარში შეინახეთ, თუმცა მაშინვე შეგიძლიათ დაჭრათ. გემრიელად მიირთვით!