ლაბას სადღესასწაულო სუფრაზე ადრეც ვამზადებდი. ვწვალობდი, ქურასთან ვიდექი, მაგრამ სტუმრები ლაბის ნახევარსაც არ ჭამდნენ. წელს ახალი რეცეპტი ვცადე. წარმოიდგინეთ, როგორი გაოცებული ვიყავი, როცა უკვე 1 საათში ბევრმა სტუმარმა დამატება მთხოვა. ეს ნათელი ნიშანია, რომ ღორის ხორცის ლაბა კარგი გამოვიდა.
ლაბის ამ რეცეპტმა თავისი ორიგინალურობით გამაოცა. უკვე კითხვისას მივხვდი, რომ წარმოუდგენლად გემრიელი იქნებოდა. ნამდვილად, ღორის ხორცში იხვის გულმკერდის დამატებამ კერძი უფრო ნაზი და მდიდრული გახადა. ღორის ხორცის მომზადების უჩვეულო მეთოდზე არაფერს ვამბობ. მას სხვა ინგრედიენტებთან ერთად არ ვხარშავ, არამედ ვამარინადებ და ვაცხობ. ეს გაითვალისწინეთ.
როგორ მოვამზადოთ წარმატებული ლაბა ღორის და იხვის ხორცით ჟელატინის გარეშე
ადრე ვფიქრობდი, რომ ლაბა ჟელატინის გარეშე უბრალოდ ვერ გამაგრდება, მაგრამ ეს მითია. კოლაგენის წყალობით, რომელსაც ხორცი შეიცავს, კერძი მაგრდება, მაგრამ უფრო ნელა. უმჯობესია, რომ ორი სახეობის ხორცისგან დამზადებული ლაბა მთელი ღამე მაცივარში შეინახოთ.
ინგრედიენტები:
- 1 კგ ღორის ხორცი
- 3 ლ წყალი
- მარილი გემოვნებით
- 1 ხახვი
- 2 ს/კ ზეითუნის ზეთი
- 1 იხვის გულმკერდი
- შავი წიწაკა (დაფქული) გემოვნებით
- 1 სტაფილო
- 4 კბილი ნიორი
- ხორცის სანელებლები გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. ღორის ხორცს ზეითუნის ზეთი, მარილი, წიწაკა დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. პარკი რამდენჯერმე შემოახვიეთ და 12 საათით მაცივარში შეინახეთ. ამის შემდეგ დამარინადებული ხორცი 150 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 2,5 საათით აცხვეთ.
2. იხვის ხორცი, ხახვი, ნიორი, სტაფილო, მარილი და სანელებლები გემოვნებით ქვაბში მოათავსეთ. წყალი დაასხით და 2,5 საათით ხარშეთ.
3. მზა ბულიონი გადაწურეთ. გამომცხვარი ღორის ხორცი და მოხარშული იხვის ხორცი წვრილად დაჭერით.
4. ხორცი ჭურჭელში გადაიტანეთ. ბულიონი დაასხით და გამაგრებამდე მაცივარში შეინახეთ.
თუ გსურთ, რომ თქვენი ლაბა ჟელატინის გარეშე უფრო მდიდრული და არომატული გამოვიდეს, ბულიონს იხვის და ღორის ძვლები და ქათმის ზურგი დაუმატეთ. ხარშვისას ქაფი მოხადეთ, რომ კერძი გამჭვირვალე გამოვიდეს. ლაბა არა მხოლოდ სადღესასწაულოდ, არამედ ყოველდღიურად შეგიძლიათ მოამზადოთ, რადგან საკმაოდ მარტივი რეცეპტია. გემრიელად მიირთვით.