ჭინჭრისგან საუცხოო პესტოს მომზადება არის შესაძლებელი, რომელსაც დაუმატებთ პასტაში, სალათებში, მიირთმევთ გამომცხვარ კარტოფილთან. გამოიყენეთ მხოლოდ ნაზი ფოთლები, რათა მიიღოთ წვნიანი სოუსი რბილი გემოთი.
ინგრედიენტები
- 12 ც კარტოფილი
- 200 გრ ჭინჭარი
- კარაქი გემოვნებით
- 50 გრ კამა
- 1 კბ ნიორი
- 50 გრ ადიღეური ყველი ან ცხიმიანი ხაჭო
- 50 გრ გაფცქვნილი მზესუმზირა
- მარილი, პილპილი გემოვნებით
მომზადება
- გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. ჯაგრისით გარეცხეთ კარტოფილი, გაჭერით შუაზე. დაალაგეთ საცხობ ფორმაზე, მოაყარეთ მარილი, დაასხით მდნარი კარაქი და გამოაცხვეთ 35 წუთის განმავლობაში.
- პესტოს მოსამზადებლად შეურიეთ ჭინჭრის ფოთლები, დაჭრილი კამა, ნიორი, მარილი და დააბლენდერეთ.
- განაგრძეთ ათქვეფვა, დაუმატეთ ნელ-ნელა მზესუმზირა და ზეთი. ბოლოს დაუმატეთ ყველი და პილპილი, კვლავ მოურიეთ. მოასხით გამომცხვარ კარტოფილს და გემრიელად მიირთვით!
მოამზადეთ სიამოვნებთ და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!