ბულგარული წიწაკა ყველით და კვერცხით – უფრო მრავალფეროვანი გემო და ფერები თქვენს მაგიდაზე

2510

იმისათვის, რომ გემრიელი კერძი მოვამზადოთ, საჭიროა ან გამოაცხოთ ან ხარშოთ დიდხანს. აქედან გამომგინარე, უამრავი ადამიანი უარს ამბობს რაღაც ახალი და უჩვეულო კერძის მომზადებაზე. სინამდვილეში, თანამედროვე სამზარეულო ცდილობს ეს პრობლემა აღმოფხვრას და რაც შეიძლება შეამციროს მომზადებისთვის განკუთვნილი გემო. მაგალითად, აიღეთ ბულგარული წიწაკა. გიფიქრიათ, რისი მომზადება შეგიძლიათ მისგან?

როგორი პასუხიც არ უნდა გაგვცეთ, დარწმუნებული ვარ ეს კერძი ჯერ არ მოგიმზადებიათ. აიღეთ მხოლოდ 3 წიწაკა, წითელი, ყვითელი და მწვანე. ძალიან მარტივია მისი მომზადება. მოგიყვებით როგორ უნდა მოამზადოთ ის. რეფეპტს ვიდეოც თან ახლავს.

მასალები:

  • ბულგარული წიწაკა – 3 ცალი
  • მყარი ყველი – 100 გ
  • ხაჭო – 100 გ
  • კრემი – 4 ს.კ.
  • ნიორი – 2 კბილი
  • კამა – 1 კონა
  • კვერცხი – 3 ცალი.
  • ლიმონის წვენი – 1 ს.კ.
  • ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.
  • მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება:

1. ჩაასხით კრემი, ჩააყარეთ გახეხილი ყველი, დაჭრილი კამა, ნიორი, მარილი, პილპილი.

2. გაასუფთავეთ ბულგარული წიწაკა. ისე, რომ მოსახერხებელი იყოს შიგნით ბოსტნეულის ჩაყრა.

3. მოხარშეთ კვერცხი და ასეთ მდგომარეობაში უნდა მოათავსოთ წიწაკაში.

4. შეავსეთ წიწაკა, ყურადღება მიაქციეთ კვერცხს. უნდა იყოს შუაში. ჩაყარეთ წვრილად დაჭრილი წიწაკა, ლიმონის წვენი და ზეითუნის ზეთი. განათავსეთ მაცივარი 20 წუთის განმავლობაში.

5. კერძი მზადაა. დაჭერით და მიირთვით.

ნახეთ ვიდეო.

სურვილის შემთხვევაში დაამატეთ მარილი და მიირთვით. გპირდებით, რომ ყველა თქვენი ახლობელი აღფრთოვანებული დარჩება. თუ მოგეწონათ, გაუზიარეთ თქვენს მეგობრებს.