ძალიან ბევრს ვმოგზაურობ და ძალიან დიდი ყურადღებას ვაქცევ ადგილობრივ სამზარეულოს.
ერთი შეხედვით მარტივად და უბრალოდ გამოიყურება, მაგრამ ძალიან გემრიელია, ამავდროულად მდიდრულიცაა.
ინგრედიენტები
- ბულგარული წიწაკა 1 ცალი
- ზეითუნის ზეთი 60მლ
- ახახვი 150გ
- პომიდორი 400გ
- კიტრი 300გ
- ოხრახუში 10გ
- ბრინზა 200გ
- წითელი ღვინის ძმარი 30მლ
- მარილი და წიწაკა
მომზადება
1.გარეცხეთ და გაასუფთავეთ, წაუსვით 10მლ ზეითუნის ზეთი. გამოაცხეთ 200 გრადუსზე 20 წუთი.
2.დააფარეთ ფორმას ფოლგა, დაელოდეთ გაგრილებას.გაასუფთავეთ ქერქისგან და დაჭერით.
3.მრგვლად დაჭერით ხახვი, ხოლო პომიდორი საშუალოდ. კიტრი გათალეთ და დაჭერით მრგვლად. დააქუცმაცეთ ოხრახუში და გახეხეთ ბრინზა.
4.ინგრედიენტები მოათავსეთ სასალათეში . მოასხით ძმარი,ზეთი. მოაყარეთ მარილი, წიწაკა და მოურიეთ.
გემრიელად მიირთვით!