გამომცხვარი სკუმბრია – მუდამ მომგებიანი ვარიანტია, რადგან სწრაფად მზადდება და უგემრიელესია. მაგრამ დღევანდელი ჩვენი რეცეპტი განსაკუთრებულია. მისი მიხედვით მომზადებული სკუმბრია გამოიყურება, როგორც რესტორნული კერძი. გემობრივ თვისებებზე კი საუბარიც ზედმეტია: კენკრის ოდნავი სიმჟავე, ბრინჯი, ნივრისა და მდოგვის არომატი და პიკანტურობა – საოცარი ნაზავია.
შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი კენკრა, გაყინული ან ახალი. რეცეპტი ამავდროულად მარტივიცაა და ორიგინალური და ნატიფი. გარდა ამისა, კერძი არ საჭიროებს დამატებით გარნირს.
ინგრედიენტები
- 2 ც სკუმბრია
- 0,5 ჭიქა ბრინჯი
- 100 გრ კენკრა
- 1 ც ნიორი
- 2 ს.კ. კარაქი
- 2 ს.კ. დიჟონის მდოგვი
- მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით
მომზადება
- გარეცხეთ ბრინჯი და მოხარშეთ ოდნავ მარილიან წყალში. გაფცქვენით ნიორი, განაცალკევეთ კბილებად. კბილები არ გაფცქვნათ.
- გარეცხეთ და კარგად გაასუფთავეთ თევზი. მოაყარეთ მარილი და პილპილი. ზედა მხრიდან ჩაჭერით რამდენიმე ადგილას.
- შეურიეთ მოხარშული ბრინჯი, კარაქი, კენკრა და ნივრის კბილები. ცოტაოდენი კენკრა და ნიორი დატოვეთ მოსართავად. დატენეთ თევზი ამ შიგთავსით.
- დააფინეთ საცხობ ფორმაზე პერგამენტი. მოათავსეთ თევზი. ჭრილებში მოათავსეთ კარაქი, კენკრა, ნიორი.
- წაუსვით მდოგვი. შედგით 180 გრადუსამდე გახურებულ ღმელში დაახლოებით 25 წუთით.
მზა კერძს არ სჭირდება გარნირი, ის თავისთავად უკვე ძალიან გემრიელი გამოდის. შეინახეთ ეს რეცეპტი და გაუზიარეთ მეგობრებს!