ბოსტნეულის მინი – ცხობლები ყაბაყით

413

სეზონური ბოსტნეულის მოყვარულები ყოველთვის ვცდილობთ სიახელე შევიტანოთ ჩვენი კვების რაციონში.

შემთხვევით წავაწყდი ამ სასწაულ რეცეპტს. ბოსტნეული უგემრიელესია და საოცრად არომატულია. ვაცხობ კექსის ფორმებში და ვაძლევ დესერტის ფორმას.

ინგრედიენტები

  • ყაბაყი 500გ
  • ხახვი 100გ
  • წყალი 100მლ
  • მზესუმზირის ზეთი 1 სუფრის კოვზი
  • მწვანილი გემოვნებით
  • სტაფილო 100გ
  • ხორბლის ფქვილი 80გ
  • კვერცხი 1 ცალი
  • მარილი 0,5 ჩაის კოვზი
  • სანელებლები გემოვნებით

მომზადება

1.დაჭერით ყაბაყი. დააქუცმაცეთ ხახვი და სტაფილო. ღრმა ჯამში მოათავსეთ ბოსტნეული.

2.ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი და მოთუშეთ ბოსტნეული 10 წუთი. გადმოიტანეთ ცეცხლიდან და გააგრილეთ.

3.ფქვილს დაუმატეთ წყალი ნელ-ნელა, მოურიეთ. დაუმატეთ 1 სუფრის კოვზი ზეთი, მარილი, კვერცხი, მწვანილი და სანელებლები. ათქვიფეთ.

4.მასა ჩაასხით ფორმებში. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 30 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!