როგორ მოვამზადოთ არაჟანი სახლისპირობებში? აღმოჩნდა, რომ არ არის რთული. უმარტივეს და უნივერსალურ რეცეპტს გთავაზობთ.
კეფირისგან შეგვიძლია უგემრიელესი ცხიმიანი არაჟანი მივიღოთ. მართალია არ იქნება ისეთი, როგორიც ძროიხის რძისგანაა, მაგრამ იმედებს არ გაგიცრუებთ.
ინგრედიენტები
- 1ლ კეფირი 2,5%
- მარლა და დასაწური ჭურჭელი
მომზადება
1.აუცილებლად აირჩიეთ კარგი ხარისხის სილიკონი.
2.შეინახეთ საყინულეში.
3.მოამზადეთ ჯამი და მარლა.
4.თუშფალანგი ზემოდან დაადეთ, ჩააფინეთ რამდენიმე ფენა მარლა.
5.კეფირი ჩაასხით თუშფალანგში.
6.რამდენიმე საათის განმავლობაში კეფირი გალღვება. 2-3 საათში შეგიძლიათ გამოიყენეთ არაჟნის მოსამზადებლად. ჯამი შეინახეთ მაცივარში მთელი დღე.
7.არაჟანი გადაიტანეთ ცალკე ჯამში.
8.არ დაგავიწყდეთ თხევადი მასა. ის შეიცავს 20% ცილას, თითქმის ყველა ვიტამინს და 60-80% მინერალებს.
უნდა მიიღოთ 600გ არაჟანი. თხევადი მასით შეგიძლიათ მოამზადოთ ცომი.
უზბეკისტანში და აზერბაიჯანში ამ მეთოდით ამზადებენ მჟავე რძიან პროდუქტს სახელად სუზმა. მას იყენებენ სოუუსის სახით, უმატებენ სუპს და მიირთმევენ ცოცხლად.