ამ დესერტით მეუღლეებს იტალიელი დიასახლისები უმასპინძლდებიან. შოკოლადის ნამცხვარი ხაჭოთი – შეუდარებელია!
ამ დესერტს სადღესასწაულოდ ყოველთვის ვამზადებ.
ინგრედიენტები ცომისთვის
- 100გ კარაქი
- 100გ შაქარი
- 2,5 სუფრის კოვზი კაკაო
- 250გ ფქვილი
- 1 კვერცხი
- 1,5 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
ინგრედიენტები შიგთავსისთვის
- 450გ ხაჭო
- 150გ შაქარი
- 2 კვერცხი
- 3 სუფრის კოვზი სახამებელი
- 10გ ვანილი
- 200გ არაჟანი
მომზადება
1.აიღეთ ღრმა ჯამი ცომის მოსაზელად, მოათავსეთ კარაქი, შაქარი და კვერცხი. ათქვიფეთ 3-5 წუთი.
დაუმატეთ კაკაო, გამაფხვიერებელი და ისევ მოურიეთ. მოაყარეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი.
ინგრედიენტები ცომისთვის
- 100გ კარაქი
- 2,5 სუფრის კოვზი კაკაო
- 100გ შაქარი
- 250გ ფქვილი
- 1 კვერცხი
- 1,5 ჩაის კოვზი გამაფხვიერბელი
ინგრედიენტები შიგავსისთვის
- 450გ ხაჭო
- 150გ შაქარი
- 2 კვერცხი
- 3 სუფრის კოვზი სახამებელი
- 10გ ვანილი
- 200გ არაჟანი
მომზადება
1.ღრმა ჯამში მოათავსეთ კარაქი, კვერცხი და შაქარი. ათქვიფეთ 3-5 წუთი.
დაუმატეთ კაკაო და გამაფხვიერებელი, მოურიეთ. მოაყარეთ ფქვილი და მოზილეთ.
2.გააბრტყელეთ ცომი და გადაახვიეთ პაკეტში. მოათავსეთ მაცივარში 10 წუთი.
3.სანამ ცომი ისვენებს, მაომზადეთ გულსართი. აიღეთ ღრმა ჯამი, მოათავსეთ ხაჭო, კვერცხი, შაქარი და ვანილი. ათქვფეთ ინგრედიენტები, დაუმატეთ არაჟანი და ისევ ათქვიფეთ.
4.ცომი გაყავით 2 ნაწილად. ერთი ნაწილი შეინახეთ, ხოლო მეორე ნაწილი გააბრტყელეთ. ჩააფინეთ ფორმაში და ამოიყვანეთ კუთხეები.
5.ჩაასხით გულსართი და ჩაფხვენით დარჩენილი ნაწილი ცომი. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 45 წუთი.
გემრიელად მიირთვით!