მონასტრის ნამცხვარი ვაშლით

518

ნამცხვარი ვაშლით – ეს შეუცვლელი კლასიკური ცხობილაა.

ნამცხვრის სახელწოდება მის მოსამზადებლად საჭირო ინგრედიენტებისგან მოდის. ამ ნამცხვარს მარხვის დროსაც ამადებენ ჩაის ფუძეზე.

ინგრედიენტები

  • კვერცხი 5 ცალი
  • შაქარი 350გ
  • მარილი 1 ჩაის კოვზი
  • სოდა 1 ჩაის კოვზი
  • ლიმონის წვენი 1 ჩაის კოვზი
  • გამაფხვიერებელი 1 ჩაის კოვზი
  • ვანილი 1გ
  • დარიჩინი 2 ჩაის კოვზი
  • კაკაო 2 ჩაის კოვზი
  • ხორბლის ფქვილი 350გ
  • მზესუმზირის ზეთი 150გ
  • ვაშლი 1კგ

მომზადება

1.კარგად ათქვიფეთ კვერცხი, შაქარი, ვანილი და მარილი. დაუმატეთ ზეთი და ისევ გააგრძელეთ თქვეფა.

2.თხევად ცომს დაუმატეთ დარიჩინი, კაკაო, გაცრილი ფქვილი და გამაფხვიერებელი. მოურიეთ ცომს. გააქტიურეთ სოდა ლიმონის წვენით და დაუმატეთ ცომს, მოურიეთ.

3.გაასუფთავეთ ვაშლი და დაჭერით საშუალო ზომის კუბიკებად. დაუმატეთ ცომს და მოურიეთ.

4.ფორმას წაუსვით ცხიმი, მოაყარეთ ცოტა ფქვილი ან კაკაო. ჩაასხით ცომი და გამოაცხეთ 50-60 წუთუ 180 გრადუსზე.

გემრიელად მიირთვით!