ალბათ, ზაფხულში კენკრას მხოლოდ იმისთვის ვყინავ, რომ ზამთარში ჩემი საფირმო ალუბლის ტორტი მოვამზადო. დესერტი ტკბილ–მჟავე კენკრით დიდებული გამოდის. ასევე შეგიძლიათ გამოაცხოთ ფაფუკი პეროგი, ტკბილი რულეტი, შეწითლებული ღვეზელი ან ფუნთუშები შიგთავსით. ყველაზე მეტად ალუბლის ტორტი მიყვარს.
ნებისმიერი დიასახლისის საოცნებო რეცეპტია. პირველ რიგში, ტორტის „ალუბლის ნეტარების“ მოსამზადებლად მხოლოდ 4 ინგრედიენტი დაგჭირდებათ. ძვირიანი ყველ–კრემის ან სპეციალური ორცხობილის შეძენა საჭირო არაა. გარდა ამისა, მხოლოდ 15 წუთს დახარჯავთ. შემდეგ უბრალოდ მაცივარში უნდა გააჩეროთ.
როგორ მოვამზადოთ ალუბლის სწრაფი ტორტი ორცხობილის და ცხობის გარეშე
ალუბლის ტორტის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ ცხიმიანი და სქელი არაჟანი. 30%–იანი არაჟანი რეკომენდებულია. თუ გაყინული ალუბალი არ გაქვთ, მურაბის კენკრა ან ალუბლის ჯემი გამოიყენეთ.
ინგრედიენტები:
- 600 მლ არაჟანი
- 4 ლავაში
- შავი შოკოლადი გემოვნებით
- 370 გ მოხარშული შესქელებული რძე
- 500 გ ალუბალი
მომზადების წესი:
1. არაჟანი დაახლოებით 1 წუთით მიქსერით ათქვიფეთ.
2. ულუფებად მოხარშული შესქელებული რძე დაუმატეთ და კრემის ათქვეფა გააგრძელეთ. ჰაეროვანი მასა უნდა მიიღოთ.
3. ლავაში მართკუთხედებად დაჭერით. თითოეულ ლავაშს ერთ რიგად ალუბალი დაუმატეთ და მილივით დაახვიეთ. კუთხეები მოაჭერით. ასე ლავაშის სხვა ნაჭრებზეც გაიმეორეთ.
4. თეფშზე კრემი მოათავსეთ. თანაბრად გაანაწილეთ. ლავაშის მილები ჩააწყვეთ. კრემი–ლავაში მორიგეობით დააწყვეთ. კომფორტული რომ იყოს, ფორმა გამოიყენეთ.
5. ტორტი რამდენიმე საათით ან მთელი ღამით მაცივარში შეინახეთ.
6. ტორტი ზემოდან და გვერდებზე გახეხილი შოკოლადით გააფორმეთ.
ალუბლის ტორტის სახლში მომზადება რთული არაა. ისე გამოიყურება, თითქოს ძვირიანი საკონდიტრო მაღაზიის თაროდან ახლახანს გამოიღეთ. ასეთი დესერტით ოჯახის წევრებს ნამდვილად გაახარებთ. ალუბლის ტორტი არაჟნის კრემით საჩუქრად შეგიძლიათ გააკეთოთ!