პუდინგის რეცეპტი მანანის ბურღულისგან

1926

ცივი მანანის პუდინგი გემოთი ნაღების ტორტს მოგაგონებთ! მას არ სჭირდება გამოცხობა, მომენტალურად ხდება მდგრადი და ინარჩუნებს ფორმას მაცივრის გარეშე. იგი არ შეიცავს ცხიმს და არ მზადდება კვერცხით. ეს დესერტი მოეწონებათ როგორც პატარებს, ისე უფროსებსაც.

მანანის პუდინგი

მანანი ყველაზე შესაფერისი ბურღულია პუდინგებისთვის. ამ დესერტის მოსამზადებლად მინიმალური დრო და ინგრედიენტებია საჭირო, მანანის ბურღულის გემოს კი ნამდვილად ვერ იგრძნობთ, ხოლო კენკრა, შოკოლადი და თხილი პუდინგს არა მხოლოდ გაალამაებს, არამედ უფრო გემრიელს გახდის.

ინგრედიენტები 4 ულუფისთვის

  • 500 მლ რძე
  • 100 გრ რძიანი შოკოლადი
  • 25 გრ კარაქი
  • 2,5 ჭიქა მანანი
  • 50 გრ შაქარი
  • 100 გრ ჟოლო ან სხვა კენკრა
  • 4 ს.კ. შოკოლადის ჩიფსები
  • 1 ს.კ. ნებისმიერი მიწისთხილი
  • მწიკვით მარილი

მომზადების წესი

1. მოადუღეთ რძე შაქრითა და მარილით. დაუმატეთ კარაქი და შოკოლადი.

2. თანდათან დაუმატეთ მანანის ბურღული. მოადუღეთ, მუდმივად მოურიეთ და 2-3 წუთის შემდეგ გამორთეთ ცეცხლი.

3. გარეცხეთ ულუფები და ჩაასხით მასში შოკოლადის ნაზავი.

4. პუდინგით სავსე ულუფები მოათავსეთ მაცივარში 2 საათით.

5. სანამ დესერტით მეგობრებს გაუმასპინძლდებოდეთ, გააფორმეთ პუდინგი შოკოლადის ჩიფსებით, მიწისთხილითა და ახალი კენკრით.

გემრიელად მიირთვით!