ხრაშუნა ნამცხვრები ქლიავის მურაბის შიგთავსით: უგემრიელესი დესერტი

1916

როგორც წესი, დიასახლისები ზამთრისთვის ცდილობენ რაც შეიძლება მეტი მურაბა მოხუფონ, მერე კი ახალი ხილის სეზონისკენ კიდევ რამდენიმე ქილა უგემრიელესი მურაბა რჩებათ. გირჩევთ ეს მარაგი სწორად გამოიყენოთ.

გთავაზობთ უმარტივესი და ძალიან გემრიელი დესერტის რეცეპტს ქლიავის მურაბის შიგთავსით. რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ ნებისმიერი სხვა მურაბაც გამოიყენოთ: ალუბლის, ჟოლოს, გარგრის და ა.შ.

ინგრედიენტები

  • 250 გრ ქლიავის მურაბა
  • 200 გრ კარაქი
  • 300 გრ ფქვილი
  • 250 გრ სახამებელი
  • 200 გრ არაჟანი
  • 15 გრ გამაფხვიერებელი
  • 100 გრ ნამცხვარი
  • 1 კვერცხი

მომზადება

  1. დააბლენდერეთ ნამცხვარი და შეურიეთ მურაბას.
  2. ცალკე შეურიეთ 150 გრ ფქვილი, სახამებელი, გამაფხვიერებელი და დარბილებული კარაქი.
  3. დაუმატეთ 2 ს.კ. შაქარი, არაჟანი, დარჩენილი ფქვილი, მოზილეთ ცომი და შედგით მაცივარში 1 საათით.
  4. დაყავით ცომი 3 ნაწილად. ყოველი ნაწილი გააბრტყელეთ მართკუთხედად, მოათავსეთ მურაბისა და ნამცხვრის ნაზავი.
  5. დაახვიეთ ცომი, მოუჭირეთ კუთხეებს. წაუსვით ათქვეფილი კვერცხის გული, მოაყარეთ შაქარი, დაჭერით საშუალო ნაჭრებად. დააფინეთ პერგამენტი საცხობ ფორმას, მოათავსეთ ნაწარმი, შედგით 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30 წუთით.

გააცივეთ ნამცხვარი და მიირთვით არომატულ ჩაისთან. მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!