წითელი მოცხარის ჟელე

635

დღეს ჩვენ საქმეს ძალიან გაგიმარტივებთ, ამოიტომაც ხშირად მოგინდებათ ამ ჟელეს მომზადება.

ამ რეცეპტში, ჩვენ არ გამოვიყენებთ ჟელეტისნ და აგარ-აგარს, არც სახამებელს. მოცხარი შეიცავს პექტინს, ამიტომაც თვითონაც ინარჩუნებს სისქეს.

ინგრედიენტები

  • წითელი მოცხარი 1კგ
  • შაქარი 1კგ

  მომზადება

1.კარგად გარეცხეთ კენკრა, დაუმატეთ შაქარი და მოურიეთ დაახლოებით 10 წუთი, რათა მოცხარმა გაუშვას წვენი.

2.მოხარშეთ მასა 8 წუთი დაბალ ცეცხლზე, ინტენსიურად ურიეთ. გამოწურეთ თუშფალანგში.

3.ჯემი ჩაასხით ქილებში, არ დააფაროთ თავსაფარი. გაგრილების შემდეგ შეფუთეთ ქილები.

გემრიელადა მიირთვით!