წვნიანი მწვადი ქათმის ფარშით ტაფაზე. მაყალზე გემრიელი გამოდის

135

ბუნებაში ხშირად გასეირნებას ყველა ვერ ახერხებს. ხან კონსერვი იყო მოსამზადებელი, ხან ნათესავები მოდიოდნენ, ხან სახლი დასალაგებელი. არადა მაყალზე მომზადებული კერძების მირთმევა ძალიან გვსურს! სწორედ ამიტომ, Gastronomia.ge–ს რედაქცია გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ ფარშიდან მწვადი.

ასეთი გემრიელობა ზამთარშიც შეგიძლიათ მოამზადოთ. ტაფაზე მომზადებული მწვადი ამ აღმოსავლური რეცეპტით უფრო გემრიელი გამოდის, ვიდრე მაყალზე. გარდა ამისა, ხორცი არ დაიწვება, არ გამოშრება და რეზინასავით გახდება.

როგორ მოამზადოთ წვნიანი მწვადი ქათმის ფარშიდან ტაფაზე

გირჩევთ, რომ ქათმის მწვადი ბოსტნეულის სოუსს მიაყოლოთ. ამისთვის ხახვი, ბულგარული წიწაკა, ნიორი და პომიდორი შეწვით, მარილი და ცხარე სანელებლები გემოვნებით მოაყარეთ. პომიდვრის პასტა და წყალი დაუმატეთ, 20 წუთით ხარშეთ, ბოლოს ცოტა ძმარი დაუმატეთ. ბოსტნეული დააბლენდერეთ და მწვადთან ერთად სუფრაზე გაიტანეთ.

ინგრედიენტები:

  • 1 კგ ქათმის ფარში
  • 60 გ ბულგარული წიწაკა
  • 20 გ ნიორი
  • მარილი გემოვნებით
  • 1 ს/კ კვლიავი
  • 1 ჩ/კ შავი წიწაკა (დაფქული)
  • 180 გ ხახვი
  • 20 გ ოხრახუში
  • 25 გ საფანელი
  • 1 ს/კ პაპრიკა
  • 1 ს/კ ცხარე წიწაკის ფანტელები
  • მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. ქათმის ფარში, წვრილად დაჭრილი ხახვი, ნიორი, ოხრახუში და ბულგარული წიწაკა აურიეთ.

2. საფანელი, მარილი და სანელებლები დაუმატეთ. ინგრედიენტებს კარგად აურიეთ.

3. ხელი დაისველეთ და პატარა კატლეტები გააკეთეთ. თითოეული ცენტრში ხის ჩხირით გახვრიტეთ. ფორმირებული მწვადები მაცივარში 30 წუთით გააჩერეთ.

4. ტაფაზე მზესუმზირის ზეთი გააცხელეთ და მწვადები ყველა მხრიდან შეწვით.

ტაფაზე მომზადებული მწვადი ნებისმიერი ფარშიდან შეგიძლიათ გააკეთოთ. 1 კგ ხორციდან მთელი მთა არომატული და წვნიანი მწვადი შეგიძლიათ გააკეთოთ. ხორციანი კერძი ბრინჯის, კარტოფილის, გამომცხვარი ან ახალი კარტოფილის გარნირთან ერთად გაიტანეთ. გემრიელად მიირთვით!