ცხარე წასახემსებელი: თეთრი კომბოსტოს კიმჩი სტაფილოთი

559

კორეული სამზარეულო სულ უფრო პოპულარული ხდება. ბევრს უკვე აქვს საყვარელი კორეული კერძები, როგორიცაა კიმჩი, სწრაფი მომზადების ატრია, კიმბაპი ან ცხარე წვნიანი. ჩვენი სამზარეულოსთვის უჩვეულო კერძები რესტორნებში შეგიძლიათ მიირთვათ ან თავად მოამზადოთ!

ჩვენს ოჯახში თეთრი კომბოსტოს კიმჩი განსაკუთრებით პოპულარულია. ყოველდღე ასეთ კერძს ვერ შეჭამთ, რადგან საკმაოდ პიკანტურია. ზოგჯერ რაციონი შეგიძლიათ ბოსტნეულის წასახემსებლით გაამრავალფეროვნოთ. კერძი მარტივად და განსაკუთრებული ძალისხმევის გარეშე მზადდება.

პიკანტური კიმჩი თეთრი კომბოსტოთი

კლასიკური კიმჩი მზადდება არა თეთრი, არამედ პეკინის კომბოსტოთი, რომელიც იმ რეგიონში უფრო გავრცელებულია. ძირითადად, ფერმენტირებული ბოსტნეული გამოიყენება: ბოლოკი, ხახვი, კოჭა, ნიორი, ბადრიჯანი, კიტრი და სხვა.

ინგრედიენტები:

  • 222 გ თეთრი კომბოსტო
  • 50 გ წითელი წიწაკა
  • 1 სტაფილო
  • 1 ხახვი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 20 გ სეზამი
  • 1 ს/კ მარილი
  • მწვანე ხახვი გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. კომბოსტო გარეცხეთ და ზოლებად დაჭერით.

2. კომბოსტოს წყალი დაასხით ისე, რომ ბოსტნეული ბოლომდე დაფაროს. მარილი დაუმატეთ. კომბოსტო 12 საათით გააჩერეთ.

3. ცხარე წიწაკა, ხახვი და სტაფილო ზოლებად დაჭერით. კომბოსტო, დაჭრილი მწვანე ხახვი, სეზამი, დაპრესილი ნიორი დაუმატეთ. თუ საჭიროა, მარილი დაუმატეთ.

4. ინგრედიენტებს აურიეთ და კერძი ერთი დღით მაცივარში შეინახეთ.

კორეელები ირწმუნებიან, რომ კიმჩის ყოველდღე მიღება ცხიმის გაწოვას ხელს უწყობს. გარდა ამისა, ცხარე წასახემსებელი ნამდვილად სურდოს საწინააღმდეგო საშუალებაა, ასევე ნაბახუსევს კურნავს.