ჩემი რჩეული რეცეპტები – მთავარ როლში განუმეორებელი სკუმბრია!

345

წარმოგიდგენ გამომცხვარი სკუმბრიის რეცეპტს! – 5 იდეალური რეცეპტი მოვამზადეთ დღეს თავნთვის! თუ ამ თევზის მოყვარული ხართ აუცილებლად გაითვალისწინეთ ჩვენი რჩევები.

გადავწყვიტეთ 5 რეცეპტი შემოგთავაზოთ. გასწავლით სკუმბრიის ღულემში გამოცხობას.

პირველ რიგში, სკუმბრია უნდა გალღვეს, დაიჭრას და კარგად გაირეცხოს. ამას თითოეულ რეცეპტში არ შეგახსენებთ, ეს ნაგულისხმევია. მეორე, სკუმბრია შეიძლება შეიცვალოს სხვა თევზით. წარმოიდგინეთ, ამაში არაფერია ცუდი! უბრალოდ სკუმბრია სუბიექტურად უკეთესი იქნება. აქ ისეთი მარტივი გემოა.

კლასიკური რეცეპტი – გამომცხვარი სკუმბრია

ინგრედიენტები

  • 1-2 ცალი სკუმბრია
  • 2 პომიდორი
  • 2 ხახვი
  • ნახევარი ლიმონი
  • ზეითუნის ზეთი
  • წიწაკა

მომზადებ

  1. თევზი არ უნდა იყოს სველი, ამიტომ გამოიყენეთ ქაღალდის ხელსახოცი ზედმეტი ტენიანობის მოსაცილებლად. მოაცილეთ ფარფლები. დაჭერით, მოასხით ლიმონის წვენი.
  2. პომიდორი და ხახვი დავჭრათ თანაბარ წრეებად. მოათავსეთ ხახვის წრე და პომიდვრის წრე ერთად, დააწყვეთ თევზის ნაჭრებზე.
  3. მოათავსეთ თევზი საცხობ ფირფიტაზე, ოდნავ მოასხით ზეითუნის ზეთი და დაუმატეთ წიწაკა. გამოახეთ 180 გრადუს ცელსიუსზე გახურებულ ღუმელში, სანამ მთლიანად არ მომზადდება შემდეგ კი გამოიღეთ და გემრიელად მიირთვით!

სკუმბრიის რულეტები

ინგრედიენტები

  • 3 ცალი სკუმბრია
  • 2 ცალი ხახვი
  • 2 ცალი სტაფილო
  • პაპრიკა
  • 3 კბილი ნიორი
  • ნახევარი ლიმონი
  • მარილი და წიწაკა
  1. გამოაცალკევეთ ფილე, მოასხით ლიმონის წვენი, მოაყარეთ დაჭრილი ნიორი და სანელებლები თევზისთვის.
  2. თითოეულ ფილეზე გადაანაწილეთ გულსართი. ის შედგება ხახვისგან, სტაფილოსგან და პაპრიკისგან. შეგიძლიათ დაუმატოთ გახეხილი ყველი.
  3. დაახვიეთ რულეტისებურად თევზის ფილე, გადაახვიეთ პერგამენტში. გამოაცხეთ 25 წუთი 190 გრადუსზე.

სკუმბრია მაიონეზით და კარტოფილით

ინგრედიენტები

  • 2 ცალი სკუმბრია
  • 2 ცალი ხახვი
  • 1კგ კარტოფილი
  • 100გ მაიონეზი
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

  1. ამ კერძის მოსამზადებლად დაგვჭირდება სკუმბრიას ფილე. მოაყარეთ მრგვლად დაჭრილი ხახვი. დაუმატეთ ხახვი, წიწაკა და კარგად მოურიეთ.
  2. ღუმელი გაახურეთ 180 გრადუსზე, ამასობაში გაასუფავეთ კარტოფილი და დაჭერით. ახლა კი ორი არჩევანი გვაქვს – შეგიძლიათ აურიოთ ინგრედიენტები, უბრალოდ კარტოფლი და მაიონეზი დაუმატეთ თევზს, ან კარტოფილის ღრუბელზე მოათავსეთ მაიონეზით დამუშავებული თევზი.
  3. გამოაცხეთ 40-50 გრადუსზე.

გემრიელად მიირთვით!

ფოლგაში გამომცხვარი სკუმბრია

ინგრედიენტები

  • 2 ცალი სკუმბრია
  • ნახევარი ლიმონი
  • 2 ცალი მოხარშული კვერცხი
  • 2 ცალი ხახვი
  • 2-3 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
  • კამა
  • მარილი

მომზადება

1.სკუმბრიის ფილე კანით მოათავსეთ ფოლგაზე. მოასხით ლიმონის წვენი, მოაყარეთ მარილი, წვრილად დაჭრილი კვერცხი და კამა. გადაანაწილეთ ხახვი და მოასხით გამღვალიი კარაქი.

2.დააფარეთ ფილეს მეორე ნაწილი პირველს და ფრთხილად გადაახვიეთ ფოლგაში.

3.გამოაცხეთ 190 გრადუსზე.

გემრიელად მიირთვით!

გამომცხვარი სკუმბრია მიდიებით

ინგრედიენტები

  • 1 ცალი სკუმბრია
  • 1 ცალი ხახვი
  • ოხრახუში
  • 3-4 კარტოფილი
  • 200გ მიდიები
  • 1 ბილი ნიორი
  • 3-4 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი
  • 2 ჩაის კოვზი ღვინის ძმარი
  • 100მლ ნაღები
  • 1 სუფრის კოვზი მაიონეზი
  • 3-4 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
  • მარილი და წიწაკა

მომზადება

1.ეს კერძი შექმნილია დღესასწაულებისთვის. დაჭერით ხახვი, დაუმატეთ ოხრახუში, სუფირ სკოვზი სოიოს სოუსი და ჩაის კოვზი ღვინის ძმარი. დაელოდეთ 15 წუთი.

2.თევზი რჩება მთელი. წაუსვით მცენარეული ზეთი და მოათავსეთ ფოლგაზე. აუცილებლად მოასხით სოიოს სოუსი და ჩაის კოვზი ძმარი. ახლა კი დააფარშირეთ სკუმბრია ხახვით და მწვანილით, დაუმატეთ წიწაკა. მარილი კი გემოვნებით.

3.სანამ სკუმბრია ისვენებს, ჩართეთ ღუმელი გასახურებლად. მანამდე გაასუფთავეთ კარტოფილი და დაჭერით. მოათავსეთ ფოლგაზე, წაუსვით ზეთი. კარტოფილის მოაყარეთ მარილი.

4.ღუმელში მოათავსეთ კარტოფილი და თევზი, რომელსაც წინასწარ უნდა წაუსვათ მაიონეზი. ტემპერატურა 200 გრადუსი დრო 30 წუთი.

5.სანამ ღუმელი მუშაობს მოამზადეთ მიდიები. გააცხელეთ ტაფამ დაუმატეთ სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი, საშუალო ცეცხლზე მოთუშეთ ნიორი. დაუმატეთ გაყინული მიდიები და მოთუშეთ 10 წუთი.

6.დაუმატეთ 1-2 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი, მოურიეთ და მოთუშეთ 2 წუთი. მოასხით ნაღები,მოურიეთ და მოთუშეთ რამდენიმე წუთი.

7.როცა ყველაფერი მზად არის, ღუმელიდან გამოიტანეთ თევზი, მოაშორეთ ხახვი და მწვანილი. თეფშზე გადაანაწილეთ კარტოფილი, შემდეგ მოათავსეთ თევზი, ხოლო გვერდით კი მიდიები.

გემრიელად მიირთვით!