ღორის ხორცი კოკა-კოლით

895

უამრავ მარინდესბ შორის, არსებობე ერთი განსხვავებლი და დახვეწილი – კოკა-კოლია. მოდით გავაოცოთ სტუმრები!

გემო გამოდის ძალიან ნოყიერი, ხოლო ხორცი ძალიან მადის აღმძვრელად იწვება. თუ სტუმრებს საიდუმლო ინგრედიენტს არ გაანდობთ, ისინი დამიჯერე ვერ მიხვდებიან.

ინგრედიენტები

  • ღორის ხორცი 3კგ
  • სურნელოვანი წიწაკა 1 სუფრის კოვზი
  • ნიორი 1 ცალი
  • ხახვი 1 ცალი
  • დარიჩინი 1 ცალი
  • მიხაკი 4 ცალი
  • ბადიანი 1 ცალი
  • ფორთოხლის ჯემი 3 სუფრი სკოვზი
  • კოკა-კოა 2ლ
  • ლიმონი 1 ცალი
  • მარილი და შავი წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

1.ღორის ნაჭერი დაამუშავეთ მშრალად და ერთი მხრიდან რამდენიმე ადგილას ჩაჭერით. წაუსვით მარილი და წიწაკა.

2.შეარჭეთ ხორც სმიხაკი, გადმოაბრუნეთ დაჭრილი მხარეებიდან ქვევით და მოათავსეთ შუაზე გაჭრილი ნიორი და ხახვი.

3.კოკა-კოლას დაუმატეთ ლიმონის წვენი, ჯემი, 1 ლიმონის ქერქი და მოასხით ხორცს. დააფარეთ თავსაფარი და შეინახეთ 2 საათი მაცივარში. შემდეგ კიდევ დაამარინადეთ ოთახის ტემპერატურაზე.

4.გამოაცხეთ ფოლგის ქვეში 200 გრადუსზე 30 წუთი. შემდეგ 150 გრადუსზე 2 საათი.

5.მოაშორეთ ფოლგა და დატოვეთ ღუმელში 1 საათი. გადაასხით ცხიმი და 200 გრადუსზე 30 წუთი გამოაცხეთ.

გემრიელად მიირთვით!