ფხვიერი არაჟნის ნამცხვარი შვრიის ფანტელებით. 10 წუთი და მზადაა

686

ერთხელ მეგობარმა სადღესასწაულოდ დესერტის მომზადებაში დახმარება მთხოვა. არაფერი გრანდიოზული, ყველა სტუმარი ახლო ნათესავი იყო. დრო არ მქონდა, ამიტომ ყველა მარტივი რეცეპტის გახსენება მომიწია. სრულფასოვანი ტორტის მომზადებას ვერ მოვასწრებდი, ხოლო ორცხობილა და მაფინები ძალიან ბანალური მეჩვენებოდა. აქ, დედის საფირმო შინაურული არაჟნის ნამცხვარი გამახსენდა.

თუ ცხობის დროს არ ჩავთვლით, მომზადების პროცესი მხოლოდ 10 წუთს წაგართმევთ. შედეგად, ფხვიერი ნამცხვარი უფრო ტორტს ჰგავს. ცომის საფუძველი შვრიის ფანტელებია, ხოლო ფენებს შორის ბევრი არაჟნის კრემი. დესერტი ზომიერად ტკბილი, ფხვიერი და ნაზი გამოდის. ამაზე შევჩერდეთ.

ინგრედიენტები:

  • 150 გრ ხორბლის ფქვილი
  • 170 გრ შაქარი
  • 100 გრ შვრიის ფანტელები
  • 130 გრ კარაქი
  • 400 გრ არაჟანი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 2 კვერცხი
  • 10 გრ ვანილის შაქარი

მომზადების წესი:

1. ფქვილი გაცერით, გამაფხვიერებელი დაუმატეთ და დიდ თასში აურიეთ. შვრიის ფანტელები და 70 გრ შაქარი დაუმატეთ, კარგად აურიეთ.

2. მშრალ ინგრედიენტებს 100 გრ გაყინული კარაქი დაახეხეთ და ხელით აურიეთ ისე, რომ ნაფშვენი მიიღოთ.

3. ცხიმიანი არაჟანი, კვერცხი, დარჩენილი შაქარი და ვანილის შაქარი აურიეთ. კრემი სათქვეფით ან მიქსერით ათქვიფეთ.

4. 20 სმ ზომის საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ და ფორმის ძირში 3 ს/კ ცომი გადაანაწილეთ. კრემის თხელი ფენა წაუსვით. ფენები გაიმეორეთ, სანამ ნარევი არ დამთავრდება. ბოლო ფენა ნაფშვენი უნდა იყოს.

5. ნამცხვარი მსხვილ სახეხზე გახეხილი კარაქით დაფარეთ. 180 გრადუსზე 40 წუთით აცხვეთ. ღუმელის კარი არ გააღოთ. ამის შემდეგ ფოლგა დააფარეთ და კიდევ 10 წუთით აცხვეთ.

არაჟნის ნამცხვარი საცხობ ფორმაშივე გააგრილეთ, რომ ნამცხვრის გარეგნობა არ დააზიანოთ. ნამცხვარი იმდენად ნაზი და ფხვიერია, რომ პირდაპირ ხელში შეიძლება დაიშალოს. ამ დროში ჩაი მოამზადეთ. შინაურულ არომატულ სასმელთან ერთად განსაკუთრებით გემრიელია.