ბუნებაში წასვლისას, დღის მთავარი კერძი – მწვადია. მე არ მინახავს ადამიანი, რომელსაც ესსაოცარი კერძი არ უყვარს.
დღეს ჩვენ მოვამზადებთ ბოსტნეულს გრილზე, რომელიც ძალიან უხდება ხორცს.
აუცილებლად სცადეთ, არ ინანაბთ!
ინგრედიენტები
- ახალი კარტოფილი
- ხახვი
- შებოლილი ძეხვი ან სოსისი
- 1 ლიმონი
- მოხარშული სიმინდი
- ნიორი
- მარილი და წიწაკა
- 2-3 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
- მწვანილი
მომზადება
1.ბოსტნეული კარგად გარეცხეთ. არ გათალოთ კარტოფილი (დაჭერით ), გაასუფთავეთ ხახვი და დაჭერით – მრგვლად. სიმინდი და ძეხვით დაჭერით.
2.გამოწურეთ წვანი ნახევარი ლიმონისგან, დაუმატეთ ზეთი და ნიორი.
3.ამოჭერით ფოლგისგან 12სმ ფორმა.
4.მოათავსეთ ბოსტენული ფოლგაში, მოასხით სოუსი და შეფუთეთ.
5.კარგად დააფიქსირეთ კუთხეები და შეწვით 10-15 წუთი.
გემრიელად მიირთვით!