უგემრიელესი წიწაკა ზამთრისთვის – უსწრაფესად და უმარტივესად!

3611

შემწვარი წიწაკა ზამთრისთვის ნივრით, მე მას ძალიან ხშირად ვამზადებ.

მის მომზადება რამდენიმე მეთოდით შეიძლება. ყველა მეთოდს დღეს ერთად განვიხილავთ.

მეთოდი 1

ინგრედიენტები

  • 8 წიწაკა (1ლ ქილაზე)
  • 1 ჩაის კოვზი მარილი
  • 5 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
  • 2 სუფრის კოვზი შაქარი
  • 3 სუფრის კოვზი ძმარი
  • 3 კბილი ნიორი
  • ცხელი წყალი

მეთოდი 2

ინგრედიენტები

  • 8 წიწაკა (1ლ ქილაზე)
  • 25გ მარილი
  • 100მლ ძმარი 9%
  • 3 სუფრის კოვზი ცხელი მცენარეული ზეთი
  • 4 კბილი ნიორი

მომზადება

1.მეთოდი 1. კარგად გარეცხეთ წიწაკა, გაასტერილეთ ქილები თავსაფრებთან ერთად. ქილის ძირზე მოათავსეთ მარილი, შაქარი და მოასხით ძმარი. დაჭერით ნიორი და ნახევარი მოათავსეთ ქიაში.

2.წიწაკა შეწვით მაღალ ცეცხლზე 3 წუთი. გამორთეთ ცეცხლი, დაელოდეთ ზეთის დამშვიდებას, გადმოაბრუნეთ წიწაკა, დააფარეთ თავსაფარი და შეწვით მქსიმალურ სიმძლავრეზე. ამ მეთოდის დამსახურებით წიწაკა არ შეიცვლის ფორმას, მაგრამ გაივლის თერმულ დამუშავებას.

3.ფრთხილად მოათავსეთ წიწაკა ქილებში. დაუმატეთ დარჩენილი ნიორი და მოასხით ცხელი წყალი. დააფარეთ ქილას და შეფუთეთ.

4.მეთოდი 2. ღრმა ჯამში ჩაყარეთ მარილი და მოასხით ძმარი. მოურიეთ. ქილის ძირზე მოათავსეთ ნიორი. შემწვარი წიწაკა ამოავლეთ მიღებულ მარინადში და მოათავსეთ ქილაში.

5.ბოლოს დაუმატეთ 2 სუფრის კოვზი ძმარი და 3 სუფრის კოვზი ცხელი ზეთი. კარგად დააფარეთ თავსაფარი ქილას და შეფუთეთ თბილას.

გემრიელად მიირთვით!