სამარხვო გახეხილი ნამცხვარი ჯემით – არ გამოტოვოთ!

930

ძალიან მიყვარს სახლში მომზადებული ტკბილეული, მაგრამ სიმართლე გითხრათ მომზადება ძალიან მეზარება. გამონაკლისი ეს დესერტია, რომესაც ყოველ ჯერზე მეტი სიამოვნებით ვამზადებ.

ინგრედიენტები

  • ხორბლის ფქვილი 400გ
  • შაქარი 150გ
  • მზესუმზირის ზეთი 100მლ
  • წყალი 100მლ
  • ვანილი 10გ
  • გამაფხვიერებელი 2 ჩაის კოვზი
  • მოცხარის მურაბა 250გ
  • მარილი

მომზადება

1.დავიწყოთ ცომით. ღრმა ჯამში გაცერით ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად. დაუმატეთ მარილი. მოურიეთ.

2.მშრალ მასას დაუმატეთ ზეთი. მოურიეთ – უმჯობესია ჩანგლით. ცალკე ჯამში ჩაყარეთ შაქარი და ვანილი.

3.მოასხით თბილი წყალი და მოურიეთ. ტკბილი წყალი მოასხით ფქვილს. მოზილეთ ცომი. უნდა გამოგივიდეთ წებოვანი მასა.

4.მზა ცომი გაყავით 2 ნაწილად (დაახლოებით 1:3). დაამრგვალეთ, პატარა ბურთულა შეფუთეთ და შეინახეთ საყინულეში 45 წუთი.

5.დიდი ნაჭერი გადაანაწილეთ ფორმაში. შეინახეთ მაცივარში. ფორმაში არსებულ ცომზე გადაანაწილეთ მურაბა.

6.მოახეხეთ გაყინული ცომი. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 30-35 წუთი.

7.უგემრიელესი ნამცხვარი მზად არის.

გემრიელად მიირთვით!