სალას დამარილების განსაკუთრებული მეთოდი, რომ რბილი იყოს და დიდხანს შეინახოთ

270

სალა ნოყიერი და სასარგებლო პროდუქტია, მაგრამ ახალი სახით დიდხანს ვერ შეინახავთ. საკვებად რომ გამოიყენოთ, ღორის ქონი უნდა გაყინოთ ან მარილით დაამუშაოთ. სწორედ ამიტომ, ხშირად ინტერესდებიან, როგორ დაამარილონ სალა სახლის პირობებში.

როგორ დავამარილოთ სალა სახლის პირობებში

შპიკის მოსამზადებლად ცივი და თერმული დამუშავება შეგიძლიათ გამოიყენოთ. რეცეპტის არჩევანი დამოკიდებულია ცხიმის სისქეზე და მასზე ხორცის არსებობაზე: სალა ხორციანი დიდი ფენით გამოაცხვეთ ან მოხარშეთ.

შპიკის დამარილება თერმული დამუშავების გარეშე: სალა მარილწყალში

ინგრედიენტები:

  • ახალი ღორის ქონის ნაჭერი
  • ჩვეულებრივი ქვის მარილი
  • წიწაკების მარცვლების ნარევი
  • ხმელი დაფნის ფოთოლი
  • გაფილტრული წყალი

მომზადების წესი:

1. მინის ან მინანქრის ღრმა ჭურჭელი მოამზადეთ. ღორის ქონი დაჭერით და ჭურჭელში მოათავსეთ.

2. ცივი წყალი დაასხით ისე, რომ პროდუქტი მთლიანად დაიფაროს. სითხე ქვაბში გადაასხით, მარილი უხვად დაუმატეთ (5 ს/კ 1000 მლ სითხეზე) და ადუღებამდე მიიყვანეთ.

3. ცხელ მარილწყალს სანელებლები დაუმატეთ. ქვაბი ქურიდან გადადეთ და სითხე გააცივეთ.

4. ღორის ქონს ცივი ხსნარი დაასხით და 72 საათი ბუნებრივ ტემპერატურაზე გააჩერეთ.

5. 72 საათის შემდეგ შპიკი მარილწყლიდან ამოიღეთ და გადაწურეთ. მარილიანი ქონი პერგამენტში შეფუთეთ და საყინულეში შეინახეთ. საჭიროების შემთხვევაში გამოიღეთ.

როგორ დავამარილოთ სალა სახლის პირობებში: ქილაში მომზადება

ინგრედიენტები:

  • ახალი ღორის ქონის ნაჭერი
  • მსხვილი ქვის მარილი
  • დაფქული წიწაკა
  • მდოგვის მარცვლები
  • დაფნის ფოთოლი

მომზადების წესი:

1. ღორის ქონი ნაჭრებად დაჭერით. მარილი და წიწაკა მოაყარეთ.

2. ქონის ნაჭრები ქილაში ჩააწყვეთ. ფენებს შორის მდოგვის მარცვლები მოაყარეთ და დაფნის ფოთოლი ჩააფინეთ. მინის ქილას თავსახური მჭიდროდ დაახურეთ და ბნელ ადგილას შეინახეთ.

3. 2 დღის შემდეგ ქილის ძირში დაგროვებული სითხე გადაასხით და პლასტმასის თავსახურით ისევ ჰერმეტულად დახურეთ.

შპიკის დამარილება თერმული დამუშავებით: ხსნარში მომზადება

ინგრედიენტები:

  • ახალი ღორის ქონი
  • ჩვეულებრივი ქვის მარილი
  • წიწაკების მარცვლების ნარევი
  • ხმელი დაფნის ფოთოლი
  • გაფილტრული წყალი

მომზადების წესი:

1. მინანქრის დიდ ჭურჭელში წყალი ჩაასხით და მარილი დაუმატეთ (3 ს/კ მარილი 1000 მლ სითხეზე). აურიეთ, რომ მარილი გაიხსნას. მარილწყალი ადუღებამდე მიიყვანეთ.

2. ღორის ქონი დაჭერით ისე, რომ ქილაში მარტივად ჩააწყოთ.

3. ღორის ქონის ნაჭრები მდუღარე ხსნარში მოათავსეთ და ცოტა ხნით მოხარშეთ (მაქსიმუმ 5 წუთი). მოხარშული სალა ხსნარიდან ამოიღეთ და თასში გადაიტანეთ, რომ შეგრილდეს. მარილწყალი გააცივეთ.

4. სალის ნაჭრები ქილებში გადაანაწილეთ. დაფნის ფოთოლი და რამდენიმე მარცვალი წიწაკა დაუმატეთ. ქილები ცივი მარილწყლით გაავსეთ და პლასტმასის თავსახური მჭიდროდ დაახურეთ.

5. საჭიროების შემთხვევაში სალა ამოიღეთ და მიირთვით.

როგორ დავამარილოთ სალა სახლის პირობებში: თხელი სალას დამარილება

ინგრედიენტები:

  • სალა
  • მარილი
  • ხმელი აჯიკა
  • წყალი

მომზადების წესი:

1. სალა ქერქით ქვემოთ მაგიდაზე დააწყვეთ. ბასრი დანით „ბადისებრად“ დასერეთ. დანის პირი ნაჭრის შუა სისქემდე უნდა ჩავიდეს.

2. სალას ხმელი აჯიკა და მარილი უხვად მოაყარეთ. ასევე სხვა სანელებელი ნიორთან ერთად შეგიძლიათ გამოიყენოთ.

3. ღორის ქონი რულეტივით დაახვიეთ და გამძლე ძაფით კარგად შეკარით. მინანქრის ჭურჭელში წყალი ჩაასხით. მარილი დაუმატეთ და აადუღეთ.

4. მდუღარე ხსნარში ქონის რულეტები ჩააწყვეთ და 40 წუთი ხარშეთ.

5. მოხარშული სალა ქვაბიდან ამოიღეთ, გასამაგრებლად პრესის ქვეშ მოათავსეთ. მზა პროდუქტი პერგამენტში გაახვიეთ და საყინულეში შეინახეთ.

სალას სხვადასხვა მეთოდით მომზადება სცადეთ. ასე მის გემოს შეაფასებთ.