სალათი ბროკოლით, რომელიც შეგაყვარებთ ამ პროდუქტს

767

საზაფხულო სალათები – ძალიან მაგარი რამ არის. სიმსუბუქე, ვიტამინებით სავსე, მარტივი ინგრედიენტები. ზოგ დიასახლისს მობეზრდა სტანდარტული სალათები, ზოგმა ბროლოკის მოხარშვისთვის საჭირო დროც კი არ იცის.

2 წუთში მზადებადი სალათი გამოდის საოცრად გემრიელი და არომატული. მოდით მოვამზადოთ და თავად დავრწმუნდეთ.

ინგრედიენტები 

სალათისთვის

  • 300გ წყალი
  • 500გ ბროკოლი
  • 300გ ქათმის ფილე
  • 2 საშუალო კიტრი
  • 2 პომიდორი
  • 0,5 ბულგარული წიწაკა
  • 1 ხახვი
  • 1 ჭიქა ცხელი წყალი
  • 3 სუფრის კოვზი ვაშლის ძმარი
  • ლიმონის წვენი
  • მარილი, შაქარი

სოუსისთვის

  • 7 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
  • 4-5 სუფრის კოვზი ფრანგული მდოგვი
  • 2 სუფრის კოვზი ვუსტერის სოუსი
  • 1 ჩაის კოვზი მშრალი ბაზილიკი
  • 1 ჩაის კოვზი შებოლილი პაპრიკა

მომზადება

1.პირველ რიგში ქვაბით დაადგით წყალი ასადუღებლად. დაშალეთ ბროკოლი პატარა ყვავილებად, ჩაყარეთ წყალში და დააცადეთ, სანამ ის კვლავ ადუღდება. ახალი ბროკოლი 5 წუთში მოიხარშება, გაყინული ბროკოლი კი 10-12 წუთში. ის არ უნდა გადაიხარშოს რადგან დაკარგავს ვიტამინებს. ბროკოლის ფოთლები დავჭრათ 1 სმ ნაჭრებად, ხოლო თავები (თუ დიდია) გავჭრათ შუაზე.

2.კიტრი დავჭრათ პატარა ზოლებად. ბულგარული წიწაკის ნახევარიც თხლად დაჭერით. ეს აუცილებელია სალათის სასიამოვნო ტექსტურისთვის.  პომიდორი დაჭერით საშუალო ნაჭრებად.

3.ახლა უნდა მოვამზადოთ დამარინადებული ხახვი. ამისთვის დაჭერით ხახვი ზოლებად. ხახვი მოათავსეთ ჭურჭელში და დაასხით მდუღარე წყალი, დაამატეთ ძმარი, მარილი, შაქარი და დააყოვნეთ 15-20 წუთი. ის შეიძენს განსაკუთრებულ გემოს.

4.ქათმის ფილე დაჭერით თქვენთვის მოსახერხებელ ნაჭრებად და შეწვით ტაფაზე მინიმალური რაოდენობის მცენარეული ზეთით. შეურიეთ ყველა დაუმატეთ ინგრედიენტი სოუსის გარდა. ახლა თითქმის დასრულებული სალათი შეგვიძლია დავამარილოთ.

5.სოუსი, ალბათ, ყველაზე მარტივია. უბრალოდ ერთ თასში აურიეთ ყველა ინგრედიენტი და დაასხით სალათს. გემოვნების სრულყოფილად განვითარებისთვის საჭიროა სოუსის ცოტახანს გაჩერება. ბროკოლი შეიწოვს სოუსის არომატს .ქათამიც კი შეცვლის გემოს ის  კიდევ უფრო უკეთესი გახდება .ახლა თქვენ შეგიძლიათ მიირთვათ სალათი.

გემრიელად მიირთვით!