რჩევები, რატომ და როგორ მოხადოთ ქაფი მურაბას. ნაბიჯი, რომელიც არ უნდა გამოტოვოთ

720

დაფიქრებულხართ, რატომ უნდა მოხადოთ ქაფი მურაბას მისი მომზადების პროცესში? აღმოჩნდა, რომ ამას რამდენიმე კარგი მიზეზი აქვს, რაც მურაბის მომზადების ამ ნაბიჯს აუცილებელს ხდის. მისი გამოტოვება არავითარ შემთხვევაში შეიძლება.

ნამზადი დიდხანს რომ შეინახოთ, ხოლო სიროფი არ აიმღვრეს, კენკრის მასას ქაფი ხარშვისას მოხადეთ. ერთი მოქმედება მომავალში მურაბას სწრაფად გაფუჭებისგან დაიცავს და არა მხოლოდ.

რატომ უნდა მოხადოთ ქაფი მურაბს და როგორ გააკეთოთ ეს

რატომ არის საზიანო ქაფი

ექსპერტების თქმით, მურაბის ხარშვისას ქაფის მოშორება აუცილებელია. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ძალიან უსიამოვნო შედეგები შეიძლება წარმოიშვას.

  1. ქაფმა შეიძლება ცუდი თბოცვლა გამოიწვიოს. შედეგად, კენკრა შეიძლება გადაიხარშოს.
  2. ქაფის ცილოვანი ფრაქციები ძირზე ილექება და შემდეგ იშლება. ეს მღვრიე ხილის სიროფის მიღებას იწვევს.
  3. ასევე ქაფი, თუ არ მოხდით, მურაბის სწრაფად გაფუჭების მიზეზი შეიძლება გახდეს. მისი შენახვის ვადა რამდენჯერმე შემცირდება. ყველაფერი ქაფში შემავალი ჟანგბადის ბუშტების გამო, რომელიც კენკრის დამჟავებას ახდენს.

როგორ მოვხადოთ ქაფი მურაბას სწორად

დაინახეთ ქაფი სიროფის ხარშვისას? მაშინვე საქმეს მიხედეთ. მურაბას ქაფი ყოველი მორევისას მოაშორეთ. მნიშვნელოვანია: კენკრის მოსახარშად ძალიან ფართო ქვაბი გამოიყენეთ. ამ შემთხვევაში გაგიადვილდებათ ქაფის მოხდა, რომელიც ზედაპირზე მთლიანად ამოვა. ქაფქირით ან ჩამჩით მოაშორეთ. ამ მიზნით ხის სპატულიც ან სუფრის დანაც გამოგადგებათ.

ქაფის წარმოქმნის თავიდან აცილების მეთოდები

მურაბის ხარშვის პროცესში სქელი ქაფი რომ არ წარმოიქმნას, ყურადღება მიაქციეთ შემდეგ ნიუანსებს:

  • ნაყოფის მომზადება. მომზადების დაწყებამდე კენკრა და ხილი ძალიან კარგად გარეცხეთ. ეს პროცედურა რამდენჯერმე გაიმეორეთ, ყველაფერი ზედმეტი მოაშორეთ.
  • ჭურჭლის შერჩევა. მურაბა კარგად გარეცხილ ჭურჭელში მოამზადეთ. ამ მიზნით აიღეთ ძალიან დიდი ზომის ქვაბი სქელი გვერდებით და ძირით.
  • შაქრის დამატება. ამ ინგრედიენტის ხარისხიც ქაფის წარმოქმნაზე გავლენას ახდენს. მაღალი ხარისხის შაქარი გამოიყენეთ (მსხვილი გრანულების გარეშე).

ახლა ყველამ იცის, რატომ არის მნიშვნელოვანი ქაფის მოხდა მურაბიდან. არ დაგავიწყდეთ ეს მნიშვნელოვანი ეტაპი მურაბის მომზადებისას და თქვენი კენკრის ნამზადს ტოლი არ ეყოლება.