როგორ დავადგინოთ კარაქის ნამდვილობა: 10 დამაჯერებელი მეთოდი

1992

როდესაც კარაქს ვყიდულობთ სუპერმარკეტებში ვკითხულობთ მის შემადგენლობას, ბევრი მწარმოებელი გვიმტკიცებს რომ ბაზარზე მისი პროდუქცია ყველაზე ხარისხიანია, მაგრამ ჩვენდა სავალალოდ, ზოგჯერ კარაქის შემადგენლობაში წერენ სხვას და სინამდვილეში ამ ინგრედიენტების გარდა მასში შედის ბევრი სხვა რამ.

ნატურალური კარაქისათვის ჩვენ ხშირად მივმართავთ ბაზრის გამყიდველ ბებიებს, მაგრამ როგორ შევამოწმოთ რას გვაძლევენ? ჩვენ სურვილი გვაქვს მოგიყვეთ იმ ხერხზე, რომლითაც მოწმდება კარაქის ნამდვილობა.

როგორ შევამოწმოთ, თქვენს წინ ნამდვილი კარაქი დევს თუ არა?

წაიკითხეთ შემადგენლობა, მასში უნდა ეწეროს სულ 2 ინგედიენტი: რძე და ნაღები

თუ შეფუთვაზე არსად არ არის წარწერა კარაქი, ეს შესაძლებელია იყოს მარგარინი ან სპრედი

ნამდვილი კარაქი შეიძლება გავარჩიოთ ფასითაც, რადგან ნამდვილი ძროხის რძე ბევრად ძვირია

ფერის მიხედვით კარაქი არ უნდა იყოს არც ძალიან ყვითელი და არც ძალიან თეთრი

ნამდვილი კარაქი შეფუთვას და დანას არ ეწებება, არის საკმაოდ მაგარი

დააკვირდით შენახვის ვადას, თუ კარაქი დამზადებულია ნამდვილად ძროხის რძისგან, მისი შენახვის ვადა არ უნდა აღემატებოდეს 10 დღეს. თუ კარაქი შეიძინეთ მეტალის ქილაში, მაშინ მისი შენახვის ვადა არ უნდა აღემატებოდეს 3 თვეს.

როდესაც ნატურალური კარაქი დნება, ეს მიმდინარეობს თანაბრად, კარაქის თავზე არ უნდა წარმოიქმნას წვეთები, ის წარმოიქმნება მარტო მარგარინზე

ნამდვილი კარაქი მარგარინზე გვიან დნება

თუ კარაქი დაამზადეს მაღალხარისხიანი ნაღებით, ის იქნება მაგარი და გლუვი, თუ გაჭრით ოდნავ უნდა ბრწყინავდეს.

აუცილებელია, რომ მაცივრიდან გამოღებული კარაქი არ იმარცვლებოდეს, იგი პურზე უნდა წაისვას ერთგვაროვნად, მკვრივად.

ახლა თქვენ იცით როგორ უნდა აარჩიოთ ნამდვილი ნაღების კარაქი გაუზიარეთ თქვენს მეგობრებს, რომ იცოდნენ როგორ უნდა გაარჩიონ ნამდვილი პროდუქტი ყალბისაგან!