მთავარი შეცდომები, რატომ არ ამოდის საფუარის ცომი

595

ჩემთვის საფუარის ცომის შიში ნაცნობია. ვხედავდი, რამდენ შრომას დებდა დედა ცომის მოზელვისას. მუდმივად მიმეორებდა, რომ საფუარის ცომის მოზელვისას კარგ განწყობაზე უნდა იყო, რადგან ცომი ნეგატივს გრძნობს. მართალია, ეს ერთადერთი მიზეზია, რატომ არ ამოდის საფუარის ცომი.

ყველა დიასახლისი აწყდება პრობლემას, როცა საფუარი უბრალოდ არ მუშაობს. ზოგჯერ საქმე ცუდ ხარისხშია, მაგრამ ხშირად – ცომის მოზელისას დაშვებულ შეცდომებში. რა მოცულობით ცომეულზეა ლაპარაკი, როცა მასა ზომაში გაზრდაზე უარს ამბობს. უკეთეს შემთხვევაში ოლადების საცხობად გამოგადგებათ. ყოველთვის ფუმფულა ცომი რომ გამოვიდეს, რამდენიმე მომენტს ყურადღება მიაქციეთ.

რატომ არ ამოდის საფუარის ცომი ხშირად

1. აფუებული ცომის მთავარი შემადგენლობა სტანდარტულია: ფქვილი, წყალი ან რძე, მარილი და თავად საფუარი. როგორც ცნობილია, ცომი სოკოების ნარჩენების გამო მოცულობაში იზრდება. პროცესის გასააქტიურებლად შესაფერისი საკვები სჭირდება. აფუებულ ცომს აუცილებლად შაქარი დაუმატეთ. საფუარის სოკოს უყვარს.

2. რა ინგრედიენტიც არ უნდა გამოიყენოთ ცომში, აუცილებლად ოთახის ტემპერატურის უნდა იყოს. წყალი ან რძე ოდნავ უნდა შეათბოთ, მაგრამ ტემპერატურა 35-37 გრადუს არ უნდა აღემატებოდეს, წინააღმდეგ შემთხვევაში საფუარი მოკვდება. ცივ სითხეში სოკო გაღვიძებას არ ჩქარობს.

3. ხარისხიანი პროდუქტები ცომეულის გემოს და გარეგნობას აუმჯობესებს. ეს განსაკუთრებით ფქვილს ეხება. შესაძლებლობის მიხედვით უმაღლესი ხარისხის ფქვილი გამოიყენეთ და გაცერით, რომ ჟანგბადით გაამდიდროთ. 2–3–ჯერ შეგიძლიათ გაცრათ.

4. ცომის მომზადებისას რეცეპტი დეტალურად დაიცავით. საფუარის და ცხიმის თანაფარდობის შეცვლა ცომის ამოსვლაზე გავლენას მოახდენს. მაშინაც კი, როცა ინგრედიენტებს თვალით ამატებთ, დარწმუნდით, რომ თქვენი თვალსაზომი ზუსტად მუშაობს.

5. კარგი განწყობის შესახებ გახსოვდეთ და მშვიდი და წყნარი ატმოსფერო შემოიხვიეთ. ზედმეტი ხმაური და ქაოსი საფუარის ცომს არ უხდება.

6. ცომი თბილ ადგილას, ორპირი ქარისგან მოშორებით შეინახეთ. წინააღმდეგ შემთხვევაში, დავარდება და სიტუაციას ვერ გამოასწორებთ. საფუარის ცომი, რომელიც მაცივარში ამოდის, გამონაკლისია.

ამ მარტივი წესების დაცვით თქვენი ცომეული შეუდარებელი გამოვა. პირველ ჯერზე, რაღაც მსუბუქი შეარჩიეთ. მაგალითად, სწრაფი ღვეზელი ყოველთვის გამოგივათ. უფრო გამოცდილ მზარეულს შეუძლია მარწყვის პეროგი სცადოს. აღიარეთ, მეგობრობთ საფუარის ცომთან?