რა სხვაობაა დაფქულსა და დაქუცმაცბულ კარტოფილს შორის

1125

მე ძალიან მიყვარს სამარხვო კარტოფილის პიურე, ამიტომ მარილის გარდა არანაერ ინგრედიენტს არ ვუმატებდი. მაგრამ ჩემს მეგობართან დაგემოვნებულმა პიურემ ეს აზრი შემაცვლევინა.

დღეს უგემრიელეს პიურეს მოვამზადებთ!

კარტოფილის პიურე რძით

თუ კარტოფილს ძალიან ბევრი სახამებელი აქვს, მაშინ მისგან ნაზი და ჰაეროვანი პიურე არ გამოგივათ.

თქვენ შეგიძლიათ ერთი შეხედვით გაარჩიოთ კარტოფილში სახამებლის რაოდენობა. თუ კარტოფილი მრგვალია, ღია ყავისფერია ან წითელია, ესეიგი ის შეიცავდ დიდი რაოდენობით სახამებელს.

ახალი კარტოფილის მოხარშვაც არ არის რეკომენდირებული.

კარტოფილი მოხარშვამდე აუცილებლად კარგად უნდა გარეცხოთ და გათალოთ.

კარტოფილის გათლის შემდეგ ის მალევე უნდა მოვხარშოთ უკვე ადუღებულ წყალში.

თუ პიურეს რძით ამზადებთ, მაშინ გამოიყენეთ რძე 2,5% და ზემოთ.

სანამ რძეს დავუმატებთ პიურეს, აუცილებელია მისი გაცხელება. წინააღმდეგ შემთხვევაში ის გამოვა მუქი.

პიურეს შეგიძლიათ დაუმატოთ როზმარინი. რძის ჩასხმისას დაუმატეთ სასურველი სანელებლები. დააფარეთ ქვაბს თავსაფარი და დაელოდეთ 5 წუთი. ამ დროის შემდეგ, ამოიღეთ სანელებლის ღეროები და დაჭყლიტეთ პიურე.

პიურეს ძალიან უხდება კარაქი. აუცილებლად გამოიყენეთ ოთახის ტემპერატურის კარაქი. წინააღმდეგ შემთხვევაში პიურე გამოვა არაერთგვაროვანი.

აუცილებლად გაითვალისწინეთ ეს რჩევები და აუცილებლად მიიღებთ საუკეთესო შედეგს.

გემრიელად მიირთვით!