რატომ გამოსდით ციგნებს იტალიელებზე უკეთ პასტის მომზადება? – საინტერესო სტატია!

1004

ჩემი იტალიელი მეგობრარი ყოველთვის ტრაბახობს მისი მომზადებული პასტით, რომელიც ნამდვილად უგემრიელესია. მაგრამ ჩემი შვილს თუ დავუჯერებთ, ჩემი რეცეპტით მომზადებული პასტა უფრო მოეწონა.

დღეს ამ კერძის მომზადებას გასწავლით და თქვენც შეძლებთ შვილების გახარებას.

არომატული სოკოს სოუსი და ბოსტნეული სანელებლებით ძალიან უხდება მაკარონს.

ინგრედიენტები

  • 300გ სპაგეტი
  • 1ლ წყალი
  • 250გ ქამა სოკო
  • 100გ ფქვილი
  • 150გ ტკბილი წიწაკა
  • 250გ პომიდორი
  • 1 სუფრის კოვზი პომიდვრის პასტა
  • 2 კბილი ნიორი
  • 0,5 ჩაის კოვზი ბაზილიკი
  • 1,5 ჩაის კოვზი მარილი
  • 1 ჩაის კოვზი პაპრიკა
  • შავი წიწაკა
  • 4 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი

მომზადება

1.გაასუფთავეთ და დაჭერით ხახვი. სოკოც დაჭერი მსხვილად.

2.გაცხელებულ ზეთიან ტაფაზე შეწვით ხახვი და დაუმატეთ სოკო. მოაყარეთ წიწაკა, მარილი და შეწვით 2-3 წუთი.

3.დაჭერით წიწაკა საშუალო ნაჭრებად, ნიორი დაჭერით დანით. პომიდორი გახეხეთ მსხვილად. სოკოს დაუმატეთ წიწა, ხახვი, ნიორიმ გახეხილი პომიდორი. დაუმატეთ 0,5 ჩაის კოვზი მარილი, ბაზილიკი, ჩაის კოვზი პაპრიკა და სუფრის კოვზი პომისვრის პასტა. კარგად მოურიეთ.

პომიდვრის პასტას უმჯობესია დაუმატოთ 0,5 ჩაის კოვზი შაქარი.

4.მოთუშეთ ტაფაზე არსებული მასა დაახლოებით 4 წუთი დაბალ ცეცხლზე.

5.სანამ ბოსტნეული ითუშება, მოხარშეთ მაკარონი. ამისათვის ქვაბში ჩაასხით 1ლ წყალი, დაუმატეთ ჩაის კოვზი მარილი, წყლის ადუღების შემდეგ ჩაყარეთ მაკარონი. მოხარშეთ 7 წუთი, უნდა მიიყვანოთ ალ დენტეს მდგომარეობამდე.

6.სპაგეტი დაუმატეთ ტაფაზე არსებულ მასას, მოასხით ცოტა მარილიანი წყალი, რომელშიც მოიხარშა მაკორონი. კარგად მოურიეთ.

7.გემრიელად მიირთვით!