ორცხობილა “ფრანგული”, რომელიც დაიპყრობს თქვენ გულებს

425

დღევანდელი ჩვენი დესერტი ძალიან მარტვი და სწრაფი მოსამზადებელ. ეს ორცხობილა გამოდის ძალიან გემრიელი და არიომატული.

ინგრედიენტები

  • 0,5ლ არაჟანი
  • 0.5ლ ღორის ქონი
  • 4 კვერცხის გული
  • 2 სუფრის კოვზი ძმარი
  • 100გრ მარგარინი
  • ფქვილი

მომზადება

1.არაჟანს დაუმატეთ ქონი, ძმარი და კვერცხის გული. გაცრილი ფქვილით შეასქელეთ მასა.

2. მიღებული მასისგან მოზილეთ ცომი და გაყავით 8 ნაწილად. მოათავსეთ მაცივარში 3 საათი. გაალღვეთ მარგარინი და წაუსვით თვითოეული ცომის ნაწილს. დააფარეთ ხელსახოცი და მთელი ღამით დატოვეთ მაცივარში. გააბრტყელეთ ცომი და დაჭერით სამკუთხედებად.

3.სამკუთხედები დაახვიეტ რულეტისებურად და სურვილისამებრ მოათავსეთ ნებისმიერი გულსართი. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 20 წუთი და ამოავლეთ შაქარში.

რეცეპტი 2

ინგრედიენტები

  • 400გრ მარგარინი
  • 10 სუფრის კოვზი არაჟანი
  • 600გრ ფქვილი
  • შედედებული რძე

მომზადება

1.ყველა ინგრედიენტი უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის. შედედებული რძის გარდა ყველა ინგრედიენტი შეურიეთ ერთმანეთს, მოზილეთ ცომი და დაელოდეთ.

2.ცომი მოათავსეთ მაცივარში 3 საათი. გაყავით 2 ნაწილად და ორივე გააბრტყელეთ. ერთ ნაწილს წაუსვით შიგთავსი და მეორე დააფარეთ ზემოდან.

3.გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 25 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!