ორცხობილა „ლოკოკინა“ კეფირით. მარტივი და ორიგინალური დესერტი

318

როგორ შეიძლება არ გიყვარდეთ რეცეპტები, რომლებიც მარტივი და ხელმისაწვდომი პროდუქტებიდან საოცარი ტკბილეულის მომზადების საშუალებას გვაძლევს? Gastronomia.ge–ს რედაქცია სწორედ ასეთ რეცეპტს გიზიარებთ. გასწავლით, როგორ გამოაცხოთ შაქრიანი ორცხობილა „ლოკოკინა“.

ნაზ ცომეულს რძე და კარაქი არ სჭირდება. ცომს მხოლოდ კეფირი უნდა დაუმატოთ. ასე მომავალი „ლოკოკინებისთვის“ იდეალურ საფუძველს მოამზადებთ.

როგორ მოვამზადოთ ნაზი ორცხობილა „ლოკოკინა“ კეფირზე

მსუბუქი ციტრუსის ნოტი დესერტს უფრო არომატულს ხდის. ცომს ცოტა გახეხილი ლიმონის ან ფორთოხლის ცედრა დაუმატეთ. უდავოდ, ამ ინგრედიენტის გარეშეც კარგია, მაგრამ მასთან ერთად შეუდარებელი გამოდის.

ინგრედიენტები:

  • 120 მლ კეფირი
  • 3 ს/კ შაქარი
  • 280 გ ხორბლის ფქვილი
  • 10 გ ლიმონის ცედრა
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 50 გ მზესუმზირის ზეთი
  • 1 კვერცხი
  • მწიკვი მარილი

მომზადების წესი:

1. ღრმა თასში კვერცხი, 1 ს/კ შაქარი და მარილი ათქვიფეთ. კეფირი და მზესუმზირის ზეთი ჩაასხით. ინგრედიენტებს აურიეთ.

2. ლიმონის ცედრა წვრილად გახეხეთ. კვერცხის ნარევს დაუმატეთ. გაცრილი ხორბლის ფქვილი და გამაფხვიერებელი დაუმატეთ. ცომს ჯერ სპატულით აურიეთ, შემდეგ ხელით.

3. ცოტა ფქვილი ისევ დაუმატეთ და ერთგვაროვანი ცომი მოზილეთ. პარკი დააფარეთ და 20 წუთით ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ.

4. ცომი გააბრტყელეთ და მისგან ძეხვები გააკეთეთ. თანაბარი ზომის ნაჭრებად დაჭერით. თითოეული დააგუნდავეთ, შემდეგ გააბრტყელეთ.

5. ცომის ნაჭრებს შაქარი მოაყარეთ, მილივით დაახვიეთ და კიდე შეკარით. ლოკოკინა გააკეთეთ.

6. ზემოდან ზეთი წაუსვით და შაქარი უხვად მოაყარეთ. პერგამენტდაფარებულ საცხობ ფორმაზე დააწყვეთ. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით აცხვეთ.

ლოკოკინას ფორმის ნაზი და ფხვიერი ორცხობილა ფინჯან არომატულ კაკაოსთან ერთად სუფრაზე გაიტანეთ. ასე ცხელი კაკაოს ნაჯერ გემოს და მზა ორცხობილის სინაზეს სრულად შეიგრძნობთ. იდეალური კომბინაციაა.