ნაზი კატლეტები ქათმის გულით და ფარშით

294

კატლეტებს უკვე რამდენიმე წელია გულით ვამზადებ და მხოლოდ ასე! ეს ინგრედიენტი ფარშს წვნიანობას, სინაზეს და სირბილეს ანიჭებს. მზა კერძი გამოცდილ კულინარსაც გააოცებს. მადის აღმძვრელი არომატი აქვს.

ძროხის ფარშის ნაცვლად ქათმის ფილე, მკერდი ან ბარძაყი, შეგიძლიათ გამოიყენოთ. ინდაურიც გამოგადგებათ. კატლეტის რეცეპტში მხოლოდ მარილი და დაფქული შავი წიწაკა შედის, სხვა სანელებელი არა. ვთვლი, რომ არ სჭირდება, რადგან ისედაც გაჯერებული გემო აქვს.

როგორ მოვამზადოთ კატლეტები ქათმის გულით

არაჟნის სოუსი აუცილებელი ინგრედიენტია შინაურული კატლეტის მოსამზადებლად. საკმარისია, რომ ორივე მხრიდან მომზადებამდე შეწვათ, თუ დრო არ გაქვთ. თუ კატლეტების არაჟანში მოთუშვას აპირებთ, წყალი არ დაუმატოთ. კერძი არაჟნის სოუსსა და საკუთარ წვენში მზადდება.

ინგრედიენტები:

  • 800 გ ქათმის გული
  • 500 გ ძროხის ხორცი
  • 3 კბილი ნიორი
  • 1 ჭიქა არაჟანი
  • 1 ხახვი
  • 1 კვერცხი
  • მარილი გემოვნებით
  • მზესუმზირას ზეთი გემოვნებით
  • დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. ქათმის გული გარეცხეთ, ცხიმი და ფირები მოაშორეთ. ხორცი, ხახვი და ნიორი ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ.

2. ინგრედიენტები აურიეთ. მარილი, წიწაკა და კვერცხი დაუმატეთ. კატლეტისთვის ფარში აურიეთ.

3. მზესუმზირას ზეთი ტაფაზე გააცხელეთ. კატლეტებს ფორმა მიეციეთ და ორივე მხრიდან შეწითლებამდე შეწვით.

4. შემწვარი კატლეტები ქვაბში გადაიტანეთ, არაჟანი დაუმატეთ. თავსახურ დახურულ ქვაბში სუსტ ცეცხლზე 40 წუთით თუშეთ.

ქათმის გულით მომზადებული კატლეტის რეცეპტი შეინახეთ. კერძი არა მხოლოდ მეუღლეს და შვილებს, არამედ დედამთილსაც მოეწონა! იდეალური გარნირი თავად შეარჩიეთ. მაგალითად, კარტოფილის პიურე ან მოხარშული წიწიბურა.