ლეჩო “დრაკონის სუნთქვა” 20 ქილას ვამზადებ ზამთრისთვის

3405

ლეჩოზე ჩემი ოჯახის წევრები გიჟდებიან, ჩემი მეუღლე მის გარეშე მაგიდასთან არ ჯდება.

ზამთრისთვის მინიმუმ 20 ქილას ვამზადებ – უსწრაფესად მთავრდება. ამ წელს გადავწყვიტე ორმაგად მეტი მოვამზადო. ძალიან უხდება ხორცს, თევზს და კარტოფილს. სახლში გამომცხვარ პურთან ისეთი გემრიელია ამის გადმოცემა სიტყვებით შეუძლებელია. მის მოსამზადებლად დაგვჭირდება ძალიან მარტივი პროდუქტები.

ინგრედიენტები

  • 1,5კგ მწარე წიწაკა
  • 2,2კგ პომიდორი
  • 150გ ნიორი
  • 1 სუფრის კოვზი მარილი
  • 5 სუფრის კოვზი შაქარი
  • 100მლ მცენარეული ზეთი
  • 1 დესერტის კოვზი 9% ძმარი (0,5ლ ქილაზე)
  • ბაზილიკი, კამა, ქინძი – თითო კონა

მომზადება

  1. გარეცხეთ და გაასუფთავეთ ბოსტნეული.
  2. პომიდორი დააქუცმაცეთ: შეგიძლიათ გამოიყენოთ ბლენდერი, ხორცსაკეპი ან წვენსაწური.
  3. მიღებული პომიდვრის პასტა გადაიტანეთ სქელ ქვაბში.
  4. დადგით ცეცხლზე, აადუღეთ საშუალო ცეცხლზე. მოხარშეთ დაახლოებით 5-7 წუთი.
  5. მწარე წიწაკას არ მოაშოროთ თესლები, უბრალოდ მოაჭერით ბოლოები და დაჭერით.
  6. თუ ცხარეს მოყვარული არ ხართ შეგიძლიათ წიწაკა არ გამოიყენოთ.
  7. დააქუცმაცეთ ნივრის კბილი.
  8. მწვანილი დაჭერით თქვენთვის მოსახერხებელი ვარიანტის მიხედვით. მე მაგალითად ვხეხავ წვრილად.
  9. წამოდუღებულ პომიდორს დაუმატეთ წიწაკა, მარილი, შაქარი, ზეთი და მოურიეთ. მოხარშეთ 10 წუთი.
  10. ამ დროის გასვლის შემდეგ დაუმატეთ მწვანილი, მოურიეთ და გააგრძელეთ მომზადება 10-15 წუთი.
  11. ადუღებული წიწაკა გადაანაწილეთ სტერილურ ქილებში, მოასხით ძმარი და დააფარეთ თავსაფარი.

    თქვენი დროის მხოლოდ 40 წუთი: და მაცივარში 6 (0,5ლ) ქილა ლეჩო გექნებათ.

გემრიელად მიირთვით!