კიევური კატლეტი ზარმაცების რეცეპტით: სწრაფი და მარტივი

131

კიევური კატლეტი ყოველთვის რთული და ხანგრძლივი პროცესი არაა. ასეთი გემრიელი ხორციანი კერძი საკმაოდ სწრაფად და ადვილად შეგიძლიათ მოამზადოთ. კიევური კატლეტები Gastronomia.ge–ს რედაქციის რეცეპტით მოამზადეთ და ნახავთ, უფრო მარტივია, ვიდრე ჩანს.

მთავარია, ქათმის ფილე ფრთხილად მოამზადოთ. ამ ეტაპს პასუხისმგებლობით მიუდექით. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ხორცის ნამზადი არ გამოვა. თუ ხორცს საჭიროზე მეტად ჩაჭრით, საქმე წასულია. ფილე ნახვრეტით შიგთავსით გასავსებად შეუფერებელია.

როგორ შევწვათ კიევური კატლეტები ზარმაცების რეცეპტით

ერთი მსხვილი ზომის ფილედან ორი კატლეტი შეგიძლიათ გააკეთოთ. სავახშმოდ საჭირო რაოდენობა წინასწარ გამოთვალეთ, რომ ოჯახის ყველა წევრს გემრიელი ქათამი ხრაშუნა ქერქით შეხვდეს.

ინგრედიენტები:

  • 3 ქათმის ფილე
  • დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
  • 1 ს/კ ლიმონის წვენი
  • 15 გ კამა
  • ხორბლის ფქვილი გემოვნებით
  • 2 კვერცხი
  • მარილი გემოვნებით
  • 120 გ კარაქი
  • 15 გ ოხრახუში
  • მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
  • საფანელი გემოვნებით
  • 2 კბილი ნიორი

მომზადების წესი:

1. ქათმის ფილე გამდინარე წყალში კარგად გარეცხეთ. ქაღალდის ხელსახოცით გაამშრალეთ.

2. ფილე შუაზე გაჭერით. შემდეგ თითოეული ნახევარი კიდევ ჩაჭერით, ბოლომდე არ გაჭრათ (ჯიბე გააკეთეთ).

3. შიგთავსი მოამზადეთ. ოთახის ტემპერატურის კარაქი პატარა თასში აზილეთ. ნიორი გაწმინდეთ და დაჭყლიტეთ.

4. ოხრახუში და კამა გარეცხეთ. წვრილად დაჭერით. კარაქს დაუმატეთ მწვანილი, ნიორი, ლიმონის წვენი, მარილი და დაფქული შავი წიწაკა. კარგად აურიეთ.

5. ფილეს ჯიბეები მიღებული შიგთავსით გაავსეთ. ხორცს მარილი და წიწაკა მოაყარეთ. ორივე მხრიდან ხორბლის ფქვილში ამოავლეთ.

6. კვერცხი ცალკე ათქვიფეთ. ქათმის ფილე ამ ნარევში ამოავლეთ. შემდეგ ყველა მხრიდან საფანელში ამოავლეთ.

7. ტაფაზე მზესუმზირის ზეთი გააცხელეთ. კატლეტები ორივე მხრიდან ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით (დაახლოებით 5 წუთით თითოეული მხრიდან).

წარმოიდგინეთ: მზა მოწითალო კატლეტს ჭრით და იქედან არომატული კარაქი და მწვანილი იღვრება. იდეალური სურათია. ოჯახის წევრები და საკუთარი თავი ზღაპრული კერძით გაახარეთ.