კარტოფილ ფრის სწრაფი კვების რესტორნის რეცეპტით სახლში ვაკეთებ

133

ერთხელ ღამით დიდხანს ვერ დავიძინე და სამზარეულოში ექსპერიმენტების ჩატარება გადავწყვიტე. ხელმისაწვდომი პროდუქტებიდან მხოლოდ კარტოფილი მქონდა. გადავწყვიტე გამომეცადა რეცეპტი, რომელიც ერთხელ სწრაფი კვების ობიექტის თანამშრომელმა მომცა. ასე კარტოფილი ფრის სახლში გაკეთება დავიწყე. Gastronomia.ge–ს რედაქცია გასწავლით, როგორ მოამზადოთ კარტოფილი ფრი. გაფრთხილებთ, რომ სწრაფი საქმე არაა, მაგრამ თუ არ გეძინებათ და სხვა საქმე არ გაქვთ, რატომაც არა.

ინგრედიენტები:

  • 200 გ გათლილი კარტოფილი
  • 75 გ ხმელი ყველი
  • 1 კვერცხი
  • 150 გ კარტოფილის სახამებელი
  • ზეთი შესაწვავად
  • მარილი და სანელებლები გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. პირველ რიგში, კარტოფილი გათალეთ და მომზადებამდე მოხარშეთ. ახლა საცერში გაატარეთ, რომ მსხვილი გრანულები არ დარჩეს. პიურეს კვერცხი, მარილი და სანელებლები დაუმატეთ. ყველი წვრილ სახეხზე გახეხეთ და ცომს დაუმატეთ.

2. კარგად აურიეთ, სახამებელი დაუმატეთ. კარტოფილის სახამებელი გამოიყენეთ, რადგან სიმინდის სახამებლით საჭირო კონსისტენციას ვერ მიიღებთ. რბილი ცომი მოზილეთ. ხელზე არ უნდა გეკვროდეთ.

3. წყალი აადუღეთ. მზესუმზირის ზეთი დაუმატეთ. ცომიდან პატარა ბურთები გააკეთეთ და ცხელ წყალს დაუმატეთ. მოხარშეთ, სანამ არ ამოტივტივდება.

4. კარტოფილის ბურთები ქვაბიდან ამოიღეთ და სახამებლის თასში მოათავსეთ. კარგად აურიეთ. ცოტა ხნით გააჩერეთ. შემდეგ თითოეული ბურთი ნახევრად ჯვარედინად ჩაჭერით. რაღაც ყვავილის მსგავსი გამოვა.

5. ბურთებს შიგნითაც სახამებელი მოაყარეთ. ტაფაზე ზეთი გააცხელეთ და ბურთები ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით. სჯობს სუფრაზე ცხელი კერძი გაიტანოთ.

კარტოფილით წარმოუდგენლად ხრაშუნა წასახემსებელი გამოდის. ღამით წასახემსებლად იდეალურია. რა თქმა უნდა, ასეთი რამ ყოველ ღამე არ უნდა გააკეთოთ, როცა ძილი არ გეკარებათ. წასახემსებელი საკმაოდ ნოყიერი და ცხიმიანია. სახლში მომზადებული კარტოფილი ფრი დარდს და შიმშილს ანაყრებს, ამიტომ გირჩევთ.