კავკასიური კატლეტი: რომელი პროდუქტი დავუმატოთ ფარშს განსაკუთრებული გემოსთვის

220

ყველასთვის ცნობილია, რომ ცხვრის ხორცს საკმაოდ სპეციფიკური სუნი აქვს, რომელიც ხორცის ყველა მოყვარულს არ მოსწონს. კავკასიელმა დიასახლისებმა იციან, როგორ მოაშორონ ეს გამოხატული გემო კერძის დაუზიანებლად. ფარშში ერთი საიდუმლო ინგრედიენტის დამატება საკმარისია. რომელი პროდუქტი აგემრიელებს ცხვრის ხორცით მომზადებულ კავკასიურ კატლეტს?

ამ ხორციან კერძს სასიამოვნო არომატი რომ ჰქონდეს, ფარშს ვაშლი დაუმატეთ. პატარა ხილი აიღეთ. ტკბილ–მჟავე ვაშლზე შეჩერდით, რომელიც კატლეტს ზღაპრულ წვნიანობას მიანიჭებს.

როგორ მოვამზადოთ გემრიელი კატლეტი კავკასიურად

ფარშის მომზადებისას სანელებლები არ დაგენანოთ. კავკასიური სამზარეულო საკმაოდ ცხარე კერძებით ცნობილია. ცხვრის ხორცს დაუმატეთ ჩილის წიწაკა, შებოლილი პაპრიკა და სხვა სანელებლები გემოვნებით.

ინგრედიენტები:

  • 500 გ ცხვრის ხორცი
  • 35 გ პური
  • 1 ხახვი
  • ხორბლის ფქვილი გემოვნებით
  • რძე გემოვნებით
  • 0,5 გ მარილი
  • დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
  • 2 ვაშლი
  • მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
  • 2 კვერცხი

მომზადების წესი:

1. ხმელი თეთრი პურის ნაჭერი რძეში ჩაალბეთ. ხახვი გაასუფთავეთ და წვრილად დაჭერით. ვაშლი გათალეთ. შუაგული და თესლი მოაშორეთ. ხილი მსხვილად გახეხეთ.

2. ცხვრის ხორცი ხორცსაკეპში გაატარეთ. დაჭრილი ხახვი და ვაშლი, თეთრი პური დაუმატეთ.

3. ცალკე თასში კვერცხი ჩანგლით მსუბუქად ათქვეფეთ. შემდეგ ფარშის მასას დაუმატეთ. მარილი და წიწაკა მოაყარეთ. ყველა ინგრედიენტს ერთიანი მასის მიღებამდე კარგად აურიეთ.

4. ცხვრის ხორცის ფარშიდან კატლეტები გააკეთეთ. ხორბლის ფქვილი თეფშზე დაყარეთ. მასში ხორცის ნამზადი ყველა მხრიდან ამოავლეთ.

5. ტაფაზე მზესუმზირის ზეთი გააცხელეთ. კატლეტი ყველა მხრიდან შეწითლებამდე შეწვით. მზადაა.

ასეთ არომატულ კატლეტებს ნებისმიერი გარნირი მოუხდება. კავკასიურ სოუსთან ერთად იდეალურია. მის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ წითელი ხახვი, ნიორი, ქინძი, ოხრახუში და მარილი. პომიდვრის სოუსს აურიეთ და იდეალური დანამატი კატლეტისთვის მზადაა. ზომიერად ცხარე, ძალიან წვნიანი და საოცრად არომატულია!