თურქი დიასახლისები კატლეტის ფარშს რძეს უმატებენ. დეტალური რეცეპტი ფოტოებით

204

ერთ–ერთ სოციალურ ქსელში თურქი ბლოგერის გვერდზე გავწევრიანდი. გოგონა არა მხოლოდ აღმოსავლურ ტრადიციებს, არამედ საყვარელ რეცეპტებს გვიზიარებს. ერთი შეხედვით, მისი კერძები ჩვენისგან დიდად არ განსხვავდება. თუმცა გარკვეული განსხვავებები მაინც არის. მაგალითად, კატლეტს მანანის ბურღულს, დალბობილ პურს არ უმატებს. თურქები კატლეტს რძეზე ამზადებენ და სუპერ ხორციანი გამოდის.

დიდი ხანია ცნობილია, რომ ცნობილი მზარეულები კატლეტის ფარშს პურს არ უმატებენ. ამით კერძი უფრო მაგარი, უგემური შეფერილობის ხდება. სამაგიეროდ, ბოსტნეულს და სანელებელს უხვად აყრიან. კიდევ რომელი კომპონენტები ხდის კატლეტს წვნიანს და გემრიელს, ამის შესახებ თურქებმა იციან და ინფორმაციას მთელ მსოფლიოს უზიარებენ.

როგორ მოვამზადოთ კატლეტი რძეში

თურქული კატლეტი მანანის და პურის გარეშე რომ მოამზადოთ, ფარშის ნარევი დაგჭირდებათ. ნახევარი ქათმის და ნახევარი ძროხის ხორცი აიღეთ. თუ სურვილი გაქვთ, ღორის ხორცი გამოიყენეთ. ფარშს ნატურალური დაფქული სანელებლები დაუმატეთ. მათ შეძენას ბაზრობაზე ან სუპერმარკეტში შეძლებთ.

ინგრედიენტები:

  • 0,5 კგ ძროხის ფარში
  • 1 ხახვი
  • 10 ს/კ რძე
  • დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
  • ხორბლის ფქვილი გემოვნებით
  • 5 ს/კ საფანელი
  • 2 კბილი ნიორი
  • მარილი გემოვნებით
  • 1 ჩ/კ ხორცის სანელებლები

მომზადების წესი:

1. ცივი ფარში ღრმა თასში გადაიტანეთ. რძე, საფანელი, მარილი, სანელებლები და წიწაკა დაუმატეთ. გახეხილი ხახვი და ნიორი დაუმატეთ.

2. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე ხელით აურიეთ და ნახევარი საათით გააჩერეთ. ამ დროში საფანელი გასივდება. მიღებული ნარევიდან ხელისგულის ზომის კატლეტები გააკეთეთ.

3. საფანელში ან ფქვილში ამოავლეთ. საფანელად სიმინდის ფქვილი ან შვრია შეგიძლიათ გამოიყენოთ. ცხელ მზესუმზირის ზეთში ორივე მხრიდან შეწითლებამდე შეწვით.

კატლეტები სუსტ ცეცხლზე შეწვით ან თავსახური დაახურეთ და ჩაშუშეთ. მზა კატლეტი ქაღალდზე გადაიტანეთ, რომ ზედმეტი ცხიმი მოაშოროთ. კატლეტი კარტოფილის გარნირთან ან ფაფასთან ერთად სუფრაზე გაიტანეთ. სუპერ წვნიანი და გამოხატული ხორცის გემოთი გამოვა. აღფრთოვანებული დარჩებით!