თეთრ სოუსში მოთუშული ღორის ხორცი

636

ძალიან მარტივი, მაგრამ საკმაოდ „არომატული“ კერძი. პერიოდულად ვამზადებ. ვიმედოვნებ, თქვენც გამოგადგებათ.

ინგრედიენტები:

  • 927 კგ ღორის ხორცი
  • 100 გრ ნიგოზი
  • თეთრი, რბილი ყველი სოუსისთვის
  • 20%-იანი ნაღები სოუსისთვის
  • ცხარე წიწაკა გემოვნებით
  • პრასი გემოვნებით
  • მწვანე კამა – გემოვნებით
  • მარილი გემოვნებით
  • მცენარეული ზეთი შესაწვავად


მომზადება:

1. ხორცი მცირე ნაჭრებად დაჭერით.

2. ნიგოზი დააქუცმაცეთ. მე დანით ვჭრი.


3. ყველი და ნაღები სოუსისთვის აურიეთ. მათი რაოდენობა სპეციალურად არ მივუთითე, რადგან მე სქელი არაჟნის მსგავს მასას ვაკეთებ. ზოგს კი უფრო სქელი ან უფრო თხელი მასა უყვარს. სოუსის რაოდენობის შესახებ ყველას განსხვავებული მიდგომა აქვს.

4. ძლიერ გახურებულ ტაფაზე ხორცი მოათავეთ და „ქერქის“ გაჩენამდე შეწვით.

5. ამის შემდეგ ცეცხლს მინიმუმამდე დაუწიეთ, ცხარე წიწაკა, კაკალი და ხახვი დაუმატეთ. სუსტ ცეცხლზე წვა გააგრძელეთ, პერიოდულად აურიეთ.


6. აი, შემწვარი ხორცის და კაკლის არომატი დატრიალდა. კიდევ 10 წუთით შეწვა გააგრძელეთ.

7. მარილი გემოვნებით მოაყარეთ.

8. ამის შემდეგ სოუსი მოასხით და აურიეთ.


9. ადუღების შემდეგ კიდევ 10 წუთით თუშეთ და ტაფას თავსახური დააფარეთ.

10. როცა კერძი თითქმის მზად იქნება, დაჭრილი კამას მწვანილი დაუმატეთ.


ესეც ასე, მზადაა! შეგიძლიათ ღვინის ბოთლი და ჭიქები გამოიტანოთ. გემრიელად მიირთვით.