ვარდისფერი მინანქარი, რომელიც გაჭრისას შეინარჩუნებს ფორმას და არ დაიფხვნება.

1166

ტრადიციული მინანქარი კულიჩისთვის შეიცავს კვერცხის ცილას. მისი დამსაახურებით მინანქარი ასეთ კარგ და ხასხასა ფერს იძენს. მაგრამ ცილის შემცველობისგან მინანქარი მარტივად მსხვრევადი ხდება.

დღეს ჩვენ გასწავლით ისეთი მინანქრის მომზადებას, რომელიც გაჭრისას შეინარჩუნებს ფორმას და არ დაიფხვნება.

ინგრედიენტები

  • შაქრის ფხვნილი 100გ
  • მოცხარი 2 სუფრის კოვზი

მომზადება

1.ნატურალური ვარისფერი მინანქრის მოსამზადებლად ჩვენ დაგვჭირდება გაყინული ან ცოცხალი მოცხარი. თუ გაყინულს იყენებთ, მაშინ გაალღვეთ და მოაყარეთ შაქარი. კარგად გადაურიეთ და შაქართან ერთად აქციეთ პიურედ.

2.შაქრის ფხვნილი კარგად უნდა გაიხსნას მასაში. ამ მეთოდით მომზადებული მინანქარი მეტად რბილი და ელესტიურია.

3.მსგავსი მინანქარი შეგიძლიათ კვებისათვის ვარგისი საღებავითაც მოამზადოთ. ამ შემთხვევაში უნდა გამოიყენეოთ იგივე რაოდენობის შაქრის ფხვნილი და სითხე (რძე, წვენი, ყავა ან ლიქიორი), ასევე რამდენიმე წვეთი საღებავი.