გემრიელი ხარშუნა სოკო – ყველასათვის საყვარელი გემო.
ამ კერძისთვის გამოიყენეთ ახალი სოკო. არ ღირს მათი წვრილად დაჭრა, რადგან ისინი მაინც დაპატარავდებიან ზომაში.
ინგრედიენტები
- ქამა სოკო 500გ
 - ძმარი 60მლ
 - მზესუმზირის ზეთი 120მლ
 - ნიორი
 - 3 კბილი
 - შავი დაფქული წიწაკა 10 ცალი
 - შაქარი 2 ჩაის კოვზი
 - მარილი 1 ჩაის კოვზი
 - დაფნის ფოთოლი 4 ცალი
 
მომზადება
- გარეცხეთ სოკო. დაჭერით.
 - მოვამზადოთ მარინადი: 1 სუფრის კოვზ ძმარს დაუმატეთ ზეთი, შაქარი, მარილი, წიწაკა და დაფნა.
 - მარინადში მოათავსეთ სოკო. ზემოდან მოაყარეთ დაპრესილი ნიორი.
 - ქვაბი მოათავსეთ ცეცხლზე. წამოადუღეთ და დაელოდეტ 5 წუთი.
 - თუ სითხე არასაკმარისი არ ინერვიულოთ, სოკო ძალიან ბევრს სითხეს გამოყოფს.
 - სოკო მოათავსეთ ქილაში, გააგრილეთ და მოათავსეთ მაცივარში 4 საათი.
 - ამ სახის სოკოს ძალიან უხდება ალკოჰლი.
 
გემრიელად მიირთვით!
            





