ბოსტნეულის ასორტი ზამთრისთვის

1995

ბოსტნეულის ასორტი ზამთრისთვის, ნამდვილად უგემრიელესია.

მისი მირთმევა შეგიძლიათ გარნირის სახით. მომზადების მეთოდის დამსახურებით, შემავალ ინგრედიენტებს უნარჩუნდებათ სასარგებლო თვისებები.

ინგრედიენტები

  • კიტრი 1კგ
  • პომიდორი 1კგ
  • ყვავილოვანი კომბოსტო 450გ
  • წიწაკა ჩილი 4 ცალი
  • ბულგარული წიწაკა 6 ცალი
  • შაშტრამის ფოთლები გემოვნებით
  • კამა გემოვნებით
  • ნიორი 5 კბილი
  • წყალი 1,5ლ
  • მარილი 2 სუფრის კოვზი
  • შაქარი 4 სუფრის კოვზი
  • ძმარი 5 სუფრის კოვზი
  • სურნელოვანი წიწაკა 6 ცალი
  • შავი წიწაკა 7-8 ცალი
  • დაფნის ფოთოლი 2 ცალი

მომზადება

1.კარგად გარეცხეთ პროდუტები: კიტრს დაასხით ცივი წყალი და დატოვეთ 2 საათი, კომბოსტო გაარჩიეთ, ყაბაყი დაჭერით, წიწაკა გაასუფთავეთ, ხოლო მწარე წიწაკა დაჭერით 4 ნაწილათ მზესუმზირასთან ერთად.

2.კომბოსტოს დაასხით ცხელი წყალი 2 წუთი. წიწაკა დაჭერით 6 ნაწილად და დაიწყეთ ქილებში ჩალაგება.

3.ქილის ცენტრში უნდა იყოს მწარე წიწაკა, ხოლო დანარჩენი ინგრედიენტები გადაანაწილეთ თანაბრად.

4.მოასხით ცხელი წყალი, დააფარეთ თავსაფარი და დაელოდეთ 10 წუთი. გადაასხით წყალი ქვაბში და დაუმატეთ მარილი, შაქარი, დაფის ფოთოლი და წოწალა. აადუღეთ.

5.მარინადი გადმოიტანეთ ცეცხლიდან, დაუმატეთ ძმარი და გადაანაწილეთ ქილებში.

გემრიელად მიირთვით!