ბებიიის რეცეპტი, დამწნილებული კიტრი, რომელიც მეორედღესვე იჭმევა

550

ზაფხულის მოსვლასთან ერთად, ჩვენ ხშირად ვივიწყებთ მწნილებს. მე სიცხეშიც ძალიან მიყვარს ცივი მწნილით გაგრილება.

მე დღეს გასწავლით კიტრის მწნილის მომზადებას 15 წუთში.

ინგრედიენტები

  • 3კგ კიტრი
  • 200გ ქვის მარილი
  • 2 თავი ნიორიკამა
  • 6 ჯანჯაფილის ფოთოლი
  • ჯანჯაფილის 1 ფესვი
  • შავი მოცხარის 4 ფთოლი
  • ალუბლის 6 ფოთოლი
  • 5 მარცვალი წიწაკა
  • 3ლ წყალი

მომზადება

1.დაჭერით მწვანილი.

2.კარგად გარეცხეთ კიტრი, მოაჭერით ბოლოები. უმჯობესია დასამწნილებელი კიტრი აირჩიოთ, მათ კანი მეტად თხელი აქვთ.

3.ნიორი გაჭერით შუაზე. მომზადებულ ქილებში ჩაალაგეთ კამა, წიწაკა, ნიორი და ნახევარი ჯანჯაფილის ფოთლები.

4.მჭიდროდ მოათავსეთ კიტრი ქილაში. დაუმატეთ მარილი. ზემოდან მოათავსეთ ჯანჯაფილის ფოთლები და დარჩენილი სანელებლები.

5.ჩაასხით ქილებში ცხელი წყალი.

6.დააფარეთ თავსაფარი და გადმოაბრუნეთ, რათა მარილი გაიხსნას.

7.ქილები მოათავსეთ თბილ ადგილას.

8.უკვე დილით კიტრი და წყალი შეიცვლის ფერს.

9.შეინახეთ მაცივარში.

მზად არის!

გემრიელად მიირთვით!