ბადრიჯნის ხემსი პომიდვრით და ნივრით

34

ამ კერძისთვის თქვენ მინიმალური რაოდენობის ინგრედიენტები დაგჭირდებათ: ახალი ბოსტნეული, მწვანილი და ნიორი მარინადისთვის. ძალიან გემრიელი და საშუალოდ პიკანტური სალათი გამოგივათ.

ინგრედიენტები

  • ბადრიჯანი 3 ცალი
  • პომიდორი 6 ცალი
  • ლიმონი 1 ცალი
  • ოხრახუში
  • წყალი 200მლ
  • ზეითუნის ზეთი 6 სუფრის კოვზი
  • ნიორი 5 კბილი
  • მარილი 2 ჩაის კოვზი

მომზადება

1.დაჭერით ბადრიჯანი მრგვალად. შეწვით მშრალ ტაფაზე ორივე მხრიდან.

2.დაჭერით პომიდორი და შეწვით ზეთში ორივე მხრიდან.

3.ლიმონს მოაშორეთ ქერქი, გაჭერით შუაზე და დაჭერით.

4.მარინადის მოსამზადებლად გაგრილებულ ადუღებულ წყალს დაუმატეთ ზეთი, მარილი, დაჭყლეტილი ნიორი და შემწვარი პომიდვრიდან გამოყოფილი წვენი. მოურიეთ.

5.მომზადებული ბადრიჯნის ნაწილი მოათავსეთ ფორმაში ნივრის სოუსთან ერთად. ზემოდან გადაანაწილეთ ლიმონი, პომიდორი, მწვანილი, გაიმეორეთ ფენა და მოასხით დარჩენილი მარინადი.

6.დააფარეთ თავსაფარი და დაელოდეთ მინიმუმ 4 საათი.

გემრიელად მიირთვით!