არ ეცემა! რა დავუმატოთ არაჟნის დონატებს ზედმეტი სიფაფუკისთვის

513

ტკბილი არაჟნის დონატები საუზმეზე დილის საუკეთესო საკვებია, რომელიც შეგიძლიათ წარმოიდგინოთ. უწონო ფუნჩულები არ ეცემა. ფაფუკი, რბილი და ზღაპრულად გემრიელია. ბავშვები ტკბილ კერძს აუცილებლად დააფასებენ.

ოჯახის წევრები ასეთი გემრიელი ფუნჩულებით მაშინაც შეგიძლიათ გაახაროთ, თუ დრო არ გაქვთ. ძალიან სწრაფად მზადდება. უბრალოდ ყველა ინგრედიენტი აურიეთ და შეწვას შეუდექით. ნახევარ საათში მთა ოქროსფერი მინი ოლადები სუფრაზე გაჩნდება.

როგორ მოვამზადოთ არაჟნის დონატები

დანამატზე ექსპერიმენტები შეგიძლიათ ჩაატაროთ. შოკოლადის ნატეხები ან ქიშმიში ნაზ დონატებს უფრო გემრიელს გახდის. ხილის დამატებაც შეგიძლიათ სცადოთ. დაჭრილი ბანანი და ვაშლი კარგი დანამატია. აღფრთოვანებული იქნებით.

ინგრედიენტები:

  • 2 კვერცხი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 50 გ შაქარი
  • 80 გ არაჟანი
  • 250 გ ხორბლის ფქვილი
  • მწიკვი მარილი
  • მწიკვი ვანილი
  • 3 ს/კ მზესუმზირის ზეთი

მომზადების წესი:

1. კვერცხი და შაქარი ღრმა თასში ათქვიფეთ. ვანილი, 15%–იანი არაჟანი და მზესუმზირის ზეთი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე კარგად აურიეთ.

2. ხორბლის ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი დაუმატეთ. კვლავ აურიეთ. ცომი დააგუნდავეთ. 3 სმ სისქის ფირფიტად გააბრტყელეთ. სპეციალური ფორმით ან მრგვალი ჭიქით დონატები გამოჭერით.

3. ტაფაზე ზეთი გააცხელეთ. დონატები საშუალო ცეცხლზე ორივე მხრიდან შეწითლებამდე შეწვით.

მინი ოლადებს ყურადღება მიაქციეთ, რომ არ დაიწვას. პროცესში ზომაში გაიზრდება, ფაფუკი და ძალიან გემრიელი გახდება. მზა დონატები სუფრაზე ლიმონის სოუსთან ერთად გაიტანეთ. ამისთვის ლიმონი გარეცხეთ და კანიანად პატარა ნაჭრებად დაჭერით. 50 მლ სუფთა წყალი დაუმატეთ და ქურაზე დადგით. 15 წუთით ხარშეთ. დააბლენდერეთ და 110 გ შაქარი დაუმატეთ. ადუღებამდე მიიყვანეთ და კარგად აურიეთ. ლიმონის მასას გაგრილება აცადეთ. 150 გ არაჟანი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ. არომატული დონატები ლიმონის სოუსით სუფრაზე შეგიძლიათ გაიტანოთ!