არაჟნის ტორტი შოკოლადის ჭიქურით. სწრაფი, მარტივი და იაფი რეცეპტი

187

არაჟნის ტორტის ჰაეროვანი ბისკვიტი და ნაზი კრემი იდეალურ ტანდემს ქმნის. თუ ბავშვობის გემო გენატრებათ, დესერტი ჩაიზე მისაყოლებლად დღესვე მოამზადეთ. სწრაფი არაჟნის ტორტი თქვენი ფავორიტი გახდება.

საკუთარი თავი საოცარი დესერტით რომ გაანებივროთ, ხარისხიანი ინგრედიენტები შეიძინეთ. ბისკვიტისთვის 15%–იანი არაჟანი გამოიყენეთ, ხოლო კრემისთვის – 30%–იანი. ასეთ ტკბილ ნამცხვარს მსუბუქი სიმჟავე აქვს, რომელიც გემოს განუმეორებელს ხდის.

როგორ მოვამზადოთ სწრაფი არაჟნის ტორტი სახლში

ბისკვიტის გამოსაცხობად 22 სმ დიამეტრის ფორმა გამოიყენეთ. ასე მზა ტორტს სამ თანაბარ ზომად დაჭრით. ბისკვიტის ცხობისას თქვენი ღუმელის სიმძლავრით იხელმძღვანელეთ. ფენების მზაობის შესამოწმებლად კბილის ჩხირი გამოიყენეთ და მხოლოდ ამის შემდეგ ამოიღეთ.

ინგრედიენტები:

  • 500 გ არაჟანი
  • 8 გ ვანილი
  • 120 გ კარაქი
  • 40 გ შავი შოკოლადი
  • 400 გ შაქარი
  • 2 კვერცხი
  • 300 გ ხორბლის ფქვილი
  • 5 გ გამაფხვიერებელი

მომზადების წესი:

1. კვერცხი და 200 გ შაქარი ღრმა თასში აურიეთ. კარგად ათქვიფეთ. 100 გ გამდნარი კარაქი და 250 გ არაჟანი (15%) დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.

2. ხორბლის ფქვილი და გამაფხვიერებელი გაცერით. კვერცხი–არაჟნის მასას დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე კარგად აურიეთ.

3. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი ჩააფინეთ, გვერდებს ზეთი წაუსვით. ცომი ჩაასხით და გაასწორეთ. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 40-45 წუთით აცხვეთ.

4. კრემი მოამზადეთ. მინიმუმ 25% ცივი არაჟანი ათქვიფეთ. ვანილი და დარჩენილი შაქარი დაუმატეთ. ფაფუკი მასის მიღებამდე კარგად ათქვიფეთ. კრემი მაცივარში შეინახეთ.

5. ცივი ბისკვიტი 3 ნაწილად გაყავით. ფენები ერთმანეთს დაადეთ. თითოეულ ფენას არაჟნის კრემი უხვად წაუსვით.

6. შავი შოკოლადი და 20 გ რბილი კარაქი აურიეთ. წყლის ორთქლზე ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე გაადნეთ, მუდმივად აურიეთ.

7. ტორტი შოკოლადის ჭიქურით გააფორმეთ. საკონდიტრო ტომარა გამოიყენეთ.

არაჟნის ტორტი 4 საათით ან მთელი ღამით მაცივარში შეინახეთ. ამ დროში დესერტი კარგად დაინამება და უჩვეულოდ ნაზი გახდება. ერთ ნაჭერზე გაჩერება უბრალოდ შეუძლებელია.