ძეხვით ფარშირებული ქათმის გულ-მკერდი – გურმანების ოცნება

0
98
A serving platter full of stuffed, baked chicken breasts.

ამ კერძის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ ქათმის გულ-მკერდი, ძეხვი, ნიორი და სუნელები. ქათმის ხორცმა განსაკუთრებული არომატი რომ მიიღოს, ცოტა ხნით დაამარინადეთ.

ინგრედიენტები

  • 1 კგ ქათმის გულ-მკერდი
  • 0,5 კგ მონადირული ძეხვი
  • ნიორი გემოვნებით
  • მარილი და სუნელები გემოვნებით

მომზადება

  1. გარეცხეთ და გააშრეთ ქათმის გულ-მკერდი. დაჭერით წვრილად ნიორი.
  2. წაუსვით ხორცს მარილი, სუნელები, ნიორი.
  3. შედგით ხორცი მაცივარში მთელი ღამით.
  4. დაჭერით ძეხვი სიგრძეზე 3 ნაწილად.
  5. ჩაჭერით ქათმის ხორცი 3 ადგილას.
  6. მოათავსეთ ჭრილებში ძეხვი.
  7. შეკარით ძაფით ხორცი, შეწვისას წვენი რომ არ დაკარგოს.
  8. შედგით  220 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30 წუთით.

მიირთვით კერძი გარნირთან ერთად. მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!

პასუხის გაცემა

გთხოვთ დაწერეთ კომენტარი!
გთხოვთ ჩაწეროთ თქვენი სახელი