ამ კერძის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ ქათმის გულ-მკერდი, ძეხვი, ნიორი და სუნელები. ქათმის ხორცმა განსაკუთრებული არომატი რომ მიიღოს, ცოტა ხნით დაამარინადეთ.
ინგრედიენტები
- 1 კგ ქათმის გულ-მკერდი
 - 0,5 კგ მონადირული ძეხვი
 - ნიორი გემოვნებით
 - მარილი და სუნელები გემოვნებით
 
მომზადება
- გარეცხეთ და გააშრეთ ქათმის გულ-მკერდი. დაჭერით წვრილად ნიორი.
 - წაუსვით ხორცს მარილი, სუნელები, ნიორი.
 - შედგით ხორცი მაცივარში მთელი ღამით.
 - დაჭერით ძეხვი სიგრძეზე 3 ნაწილად.
 - ჩაჭერით ქათმის ხორცი 3 ადგილას.
 - მოათავსეთ ჭრილებში ძეხვი.
 - შეკარით ძაფით ხორცი, შეწვისას წვენი რომ არ დაკარგოს.
 - შედგით 220 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30 წუთით.
 
მიირთვით კერძი გარნირთან ერთად. მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!
            








