ჩეხურად დამწნილებული სოსისები ქილაში

0
148

ამ კერძისთვის უამრავი სახის მარინადის მომზადება შეიძლება.

чешская кухня утопенцы

ამ კერძს საოცარი ლეგენდა და ისტორია აქვს

100 წლის წინ ცხოვრობდა შამენეკ ბარუნოვი. მის მფლობელობაში იყო წისქვილი და პატარა ლუდის ბარი. ერთხელაც მან სოსისები ხახვის მარინადში ჩადო, რათა მათზე შენახვის ვადა გაეზარდა. რამდენიმე დღეში ამ კერძით ის სტუმრებს გაუმასპინძლდა. მისი ბარი მთელ ჩეხეთში გახდა ცნობილი. სამწუხაროდ ის წისქვილის გარემონტებისას ჩამოვარდა და დაიხრჩო. ამ კერძს სწორედაც, რომ ‘ჩაძირულს’ ეძახიან იქაურები.

как есть утопенцы

ინგრედიენტები

  • 400გ სარდელი
  • 2 სუფრის კოვზი ძმარი
  • 750მლ წყალი
  • 5 ცალი შავი წიწაკის და სურნელოვანი წიწაკის მარცვალი
  • 1 ჩაის კოვზი შაქარი
  • 2 სუფრის კოვზი მარილი
  • 2 მწნილი კიტრი
  • 1 ხახვი
  • 3 მწარე წიწაკა
  • 5 კბილი ნიორი
  • 4 დაფნის ფოთოლი
  • მწვანე ხახვი

მომზადება

1.750მლ წყალს დაუმატეთ მარიი, წიწაკა, დაფნის ფოთოლი, 2 სუფრის კოვზი ძმარი და 1 ჩაის კოვზი შაქარი. მარინადი მოათავსეთ დაბალ ცეცხლზე.

сардельки утопенцы

2.დაჭერით ხახვი. დააქუცმაცეთ მწვანე ხახვი.

3.გაასუფთავეთ ნიორი და დაჭერით.

что такое утопенцы

4.დაჭრით მწარე წიწაკა.

5.დაჭრით მწნილი კიტრი.

шпикачки утопенцы

6.როცა ყველა ინგრედიენტი მზად იქნება, სარდელები გაჭერით შუაზე, ოღონდ არა ბოლომდე. ქილაში მოათავსეთ ინგრედიენტები.

чешские утопенцы

7.ყველა ინგრედიენტი უნდა მოხვდეს ქილაში.

утопенцы в праге

8.ჩაასხით მარინადი და დააფარეთ თავზე. ცივ ადგილას შეინახეთ 14 დღე.

чешские утопенцы рецепт

გემრიელად მიირთვით!

პასუხის გაცემა

გთხოვთ დაწერეთ კომენტარი!
გთხოვთ ჩაწეროთ თქვენი სახელი