ქაშაყი ქილაში სტაფილოსთან ერთად – უდაოდ ორიგინალური რეცეპტი

77

ქაშაყი ძალიან სასარგებლო და ნოყიერი თევზია. მისგან უამრავი გემრიელი კერძის მომზადება შეიძლება.

ინგრედიენტები

  • ქაშაყი 2 ცალი
  • სტაფილო 1 ცალი
  • ხახვი 2 ცალი
  • ლიმონი 1 ცალი
  • დაფნის ფოთოლი 5-6 ცალი
  • შავი წიწაკა გემოვნებით
  • მარილი 3-4 ჩის კოვზი
  • შაქარი 5-6 ჩაის კოვზი

მოზმადება

1.ქაშაყს მოაშორეთ კუდი, თავი, ძვლები და ფილე დაამუშავეთ.

2.გაასუფთავეთ სტაფილო და გახეხეთ. დაჭერით ლიმონი და ხახვი.

3.ქილის ძირას მოათავსეთ სტაფილო, 3-4 რგოლი ხახვი, მარილი, წიწაკა, 1 ჩაის კოვზი შაქარი, 2 დაფნის ფოთოლი და ზემოდან თევზი. მოაყარეთ 0,5 ჩაის კოვზი მარილი.

4.თევზს დააფარეთ ლიმონი და დაიწყეთ ფენების თანმიმდევრულად აწყობა.

5.დაფარეთ თავსაფარი და შეინახეთ მაცივარში 3-4 დღე. პერიოდულად გადმოაბრუნეთ ქილა, რათა წვენი თანაბრად გადანაწილდეს.

გემრიელად მიირთვით!