რომელი ცომისგან მოამზადებთ საოცარ ფუნთუშებს და ნამცხვრებს

0
235

ეს რეცეპტი დიდმა ბებიამ გამანდო, დამეწრმუნეთ ამ რეცეპტმა საუკუნეებს გაუძლო.

тесто на пирожки

ინგრედიენტები

  • 1,1კგ ფქვილი
  • 40გ საფუარი
  • 0,5ლ რძე
  • 2 კვერცხი
  • 100გ მარგარინი
  • 150გ შაქარი
  • 5 სუფრის კოვზი მანანის ბურღული
  • 30გ ვანილი
  • 0,5 სუფრის კოვზი მარილი

рецепт теста

მომზადება

1.ცომის მოსამზადებლად 100მლ ოთახის ტემპერატურის წყალს დაუმატეთ 2 სუფრის კოვზი შაქარი, საფუარი, 2 სუფრის კოვზი ფქვილი. მოურიეთ და მოათავსეთ თბილ ადგილას 30 წუთი.

как приготовить тесто

2.ღრმა ჯამში მოათავსეთ კვერცხი, შაქარი, ვანილი, შაქარი და მარილი. ათქვიფეთ მიქსერით.

3.კვერცხის მასას დაუმატეთ რძე, მამანის ბურღული და ფქვილი.

дрожжевое тесто

4.დაუმატეთ საფუარი და დაელოდეთ 30 წუთი.

5.მოზილეთ ცომი, ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილი. მზადების ბოლოს დაუმატეთ გამღვალი მარგარინი. ცომი უნდა იყოს რბილი და წებოვანი. მოათავსეთ თბილ აგილას 1 საათი.

дрожжевое тесто на пирожки

6.ამასობაშ შეგიძილათ მოამზადოთ ცომი დეკორისთვის. ამისათვის ჯამში მოათავსეთ ფქვილი, მარილი და სოდა.

7.გააბრტყელეთ და ამოჭერით საურველ ფორმაზე.

8.ამოსული ცომი დაანაწევრეთ და მიეცით ფუნთუშის ფორმა. დაელოდეთ 30 წუთი. გააფორმეთ და წაუვისთ კვერცხი.

9.გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 25-30 წუთი.

дрожжевое тесто на булочки

გემრიელად მიირთვით!

дрожжевое тесто на молоке

შიგთავსად შეგიძლიათ გამოიყენოთ თქვენთვის ინგრედიენტი.

პასუხის გაცემა

გთხოვთ დაწერეთ კომენტარი!
გთხოვთ ჩაწეროთ თქვენი სახელი